8 Aug
2008

Filmpremieres van 7 augustus 2008

Mataharis

Deze Spaanse film gaat over drie vrouwen die bij een privédetective-bureau werken. Zij houden zich dus professioneel bezig met wroeten in de privélevens van anderen. Intussen liggen hun eigen privélevens echter overhoop terwijl zij daar geen weet van hebben. Wanneer zij hiermee geconfronteerd worden, moeten ze alledrie een omschakeling maken. Een interessant concept, dat best goed uitgewerkt kan zijn als het niet plat of vulgair is gedaan. Nu heb ik daar goede hoop op, want regisseur Icíar Bollaín is zelf een vrouw.

In The Name Of The King: A Dungeon Siege Tale

Hollywood is een vreemd fenomeen. Grote filmproducties met een enorm budget halen gemiddeld genomen meestal wel een bepaald basisniveau dat enigszins acceptabel is. Zodra het echter een verfilming betreft van een computerspel, lijkt die regel overboord te gaan: vrijwel iedere keer is het resultaat een fiasco. Met In The Name Of The King lijkt dat precies zo en het is niet moeilijk te raden waarom: regisseur Uwe Boll. Deze man maakte al diverse films waaronder gameverfilmingen (BloodRayne, Alone in the Dark), de een nog slechter dan de andere. Je kunt wel stellen dat het inschakelen van deze regisseur het doodvonnis is voor je film. Toch schijnt er een kleine groep liefhebbers van dit soort films rond te waren op deze aardkloot, die mensen wens ik er dan ook veel plezier mee. Ikzelf kijk met angst in het hart vooruit naar de op handen zijnde verfilming van het geweldige spel Far Cry, waar helaas ook deze man bij aan het roer staat.

X-Files 2

Mulder en ScullyVooral leuk voor de fans: Mulder en Scully keren terug in een tweede X-files film, maar liefst 10 jaar na de vorige en zes jaar na het einde van de serie. Bedenker Chris Carter neemt deze keer zelf plaats op de regisseursstoel en natuurlijk keren David Duchovny en Gillian Anderson terug en is Mitch Pileggi als Skinner van de partij. Over het verhaal zal ik niets verklappen, je kunt erop rekenen dat de twee FBI-agenten weer te maken krijgen met een buitengewoon verschijnsel dat zij gaan onderzoeken. Verder doen Xzibit, Amanda Peet en Billy Connolly mee.

Nims Eiland

Ik heb nu al een aantal films met Abigail Breslin gezien, waaronder Little Miss Sunshine, No Reservations en Definitely, Maybe. Het meisje is pas 12, maar krijgt nu al de ene na de andere grote rol, en terecht in mijn ogen. Ze kan goed acteren en ik heb zo’n vermoeden dat dit geen typisch kindsterretje zal zijn dat het als volwassene niet meer kan laten zien. Daarom trekt een film altijd mijn aandacht als ik zie dat Breslin meedoet. Nims Eiland draait helaas vooralsnog alleen in de nagesynchroniseerde Nederlandse versie, maar als ik de kans krijg, wil ik nog wel eens in de originele taal kijken naar deze film over een meisje en haar vader op een afgelegen eiland, waar de fantasie van het meisje een belangrijke rol speelt.

Fireflies In The Garden

Dit is de eerste film van regisseur Dennis Lee, die ook het scenario heeft geschreven. Aandachtstrekkers zijn de namen van de acteurs: Julia Roberts, Ryan Reynolds, Willem Dafoe, Emily Watson, Carrie-Anne Moss en Hayden Panettiere. Het gaat om een intens familiedrama met autobiografische trekjes, waarbij de dood van de moeder in het gezin grootschalige gevolgen heeft voor de hele familie.

You Don’t Mess With the Zohan

Zohan Dvir is bij de Israëlische Mossad die het wel gehad heeft, daarom zet hij zijn dood in scene en verhuist naar New York voor een heel andere carrière. Dat kan natuurlijk niet heel lang goed gaan, want we hebben het hier over een comedy met Adam Sandler. Ook met John Turturro en Emmanuelle Chriqui. Waarschijnlijk moet je toch een beetje houden van Sandlers comedies om je met deze film te kunnen vermaken.

Rubriek: Films en DVD

Reageren is momenteel niet mogelijk.