13 Aug
2008

Filmpremieres van 14 augustus 2008

Wild Child

Een strontverwend nest maakt haar vader zo gek dat hij haar naar een Engelse kostschool trapt. Het prinsessenleventje valt in duigen, want daar is geen ruimte voor losbandigheid. Poppy besluit dus maar dat ze zo snel mogelijk van de school weggestuurd moet worden. Dat loopt niet zoals verwacht. Het is even afwachten of dit een standaard romantisch tienerdrama wordt of dat het wat extra’s te bieden heeft. In elk geval kunnen geïnteresseerden bekijken of Emma Roberts (Nancy Drew), het nichtje van Julia en de dochter van Eric Roberts, waardig in de voetsporen van haar vader en tante kan treden.

Get Smart

Get SmartDit is een wat late verfilming van een TV-serie uit de jaren 60. Steve Carell speelt Maxwell Smart, een bureau-analist bij een speciale geheime organisatie die het kwaad bestrijdt. We krijgen een mengeling van comedy en actie te zien wanneer Smart, ook bekend als Agent 86, noodgedwongen zijn droom in vervulling ziet gaan: hij mag het veld in voor een opdracht. Van regisseur Peter Segal, die al aardig wat comedies op zijn naam heeft staan, waaronder Naked Gun 33 1/3 en 50 First Dates.

Julia

Tilda Swinton speelt een alcoholiste, die verstrikt raakt in een ontvoeringsplan van haar vriendin Elena, dat flink uit de hand loopt. Elena wil haar eigen zoon terughalen, die bij zijn opa woont, maar de dames vinden diverse obstakels op hun weg. Het is geen grote productie, maar Swinton weet van haar meeste films wel wat te maken dus heb ik zeker hoop voor deze film.

Savage Grace

Een persoonlijk drama gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Julianne Moore speelt Barbara Daly, een aankomend Hollywood-sterretje dat enkele decennia terug trouwde met een zeer rijke Engelsman. Samen krijgen ze een zoon, maar pa ziet niets in de jongen, die dus sterk naar zijn moeder toetrekt. Dit leidt uiteindelijk tot een tragedie. Ook met Hugh Dancy en Elena Anaya.

Mongol – The Untold Story Of The Rise Of Genghis Khan

Een van de eerste spelletjes die ik op de computer speelde, heette The Ancient Art of War, een strategiespelletje waarbij je ouderwetse legertjes tegen elkaar kon uitspelen middels tactische manoeuvres en formaties. De computertegenstander kon putten uit strategieën van diverse veldheren, waaronder Genghis Khan. Dat was de eerste keer dat ik iets vernam over deze Mongoolse veroveraar. Omdat mijn kennis in de tussentijd niet erg vergroot is over deze persoon, lijkt mij het leuk om een historisch drama over zijn leven te zien en dat is precies wat deze film biedt.

Overige films

  • The Home Song Stories
Rubriek: Films en DVD

Reageren is momenteel niet mogelijk.