22 Aug
2008

Filmpremieres van 21 augustus 2008

Midnight Meat Train

Dit is de verfilming van een kort verhaal van de bekende horrorauteur Clive Barker (Hellraiser). Om zijn carrière op te krikken verdiept een fotograaf in New York zich in de daden van een seriemoordenaar die in de metro toeslaat. Dat gaat echter veel verder dan hij eigenlijk van plan was. Met Brooke Shields, Vinnie Jones en Bradley Cooper.

Factory Girl

Een biografisch drama over Edie Sedgwick, een rijke jonge vrouw die in de jaren 60 naar New York trekt en daar met Andy Warhol in aanraking komt. Die ziet een grote ster in haar en krijgt een enorme impact op haar leven. Met Sienna Miller, Guy Pearce en Hayden Christensen.

Hellboy II: The Golden Army

Hellboy IIIn 2004 werd de wereld verrast met Hellboy, een stripverfilming over een demonische figuur die het kwaad bestrijdt. Hij doet dat echter met de meest cynische instelling en gooit er met intens plezier allerlei oneliners tegenaan om dat te uiten. Nu is er met Hellboy II: The Golden Army een vervolg op die komische superheldenfilm. Guillermo del Toro regisseert ook deze film en Ron Perlman kruipt weer in de huid van de knalrode reus.

Meet Dave

Eddie Murphy is de laatste jaren vooral leuk als we niet naar hem hoeven te kijken: als de stem van Donkey in de Shrek-films is hij een toegevoegde waarde. Films waarin hij ook meespeelt, floppen stuk voor stuk en dat is niet zonder reden: hij maakt alleen maar pulp. Ik gooi Meet Dave ook op die stapel, maar je weet nooit of er mensen zijn die denken dat dit concept succesvol gaat worden. Een groepje mini-aliens komen de aarde bezoeken in hun ruimteschip, dat de vorm heeft van een mens, gespeeld door Eddie Murphy. De besturing levert natuurlijk problemen op (lachen, gieren, brullen) en tja, dat ruimteschip krijgt last van iets te menselijke eigenschappen.

Star Wars: The Clone Wars

Hierover valt eigenlijk niet zoveel te schrijven: Star Wars in tekenfilmvorm, dus gericht op kinderen. Natuurlijk staan er horden Star-Warsfans klaar die deze titel ook niet willen missen, maar ik betwijfel of er veel mensen gaan kijken die Star Wars ‘wel leuk’ vinden. Daarvan ben ik er een, dus vooralsnog gaat deze niet op mijn lijstje.

Hannah Montana/Miley Cyrus: Best Of Both Worlds

Hannah Montana is een vreemd concept. Het fictieve popsterretje wordt gespeeld door Miley Cyrus, de dochter van countryster Billy Ray Cyrus. Het kind kan een aardig deuntje kwelen en speelt in de TV-serie Miley Stewart, een meisje dat een dubbelleven leidt als schoolgaande tiener Miley en aan de andere kant als tieneridool Hannah Montana optreedt. Verwarrend hoor: een meisje dat zelf nog naar school gaat en tegelijk een zangcarrière heeft, speelt in een TV-serie een fictief meisje dat exact hetzelfde leven leidt. In elk geval is het een grote hit in Amerika en dus moest er natuurlijk een documentaire gemaakt worden over haar concerttour. Smaken verschillen, dus er zijn vast mensen in Nederland te vinden die zich ook tot deze film aangetrokken voelen.

Overige films

  • Cordero de Dios
Rubriek: Films en DVD

Reageren is momenteel niet mogelijk.