30 Aug
2008

Filmpremieres van 28 augustus 2008

Superhero Movie

Craig Mazin schreef de scenario’s voor o.a. Scary Movie 3 en Scary Movie 4. Dat waren redelijke parodiefilms, dus besloot hij nu zelf een eigen schrijfsel te regisseren. Dit is, zoals de titel al een klein beetje doet vermoeden, een parodie op superheldenfilms als Spider-Man. Genoeg van dat soort films om een berg aan materiaal te hebben voor een stevige parodie, maar het is de vraag in hoeverre de film daarin slaagt. Als ik Leslie Nielsen tussen de cast zie staan, voel ik eerder tranen van het huilen dan van het lachen opkomen. De bekendste naam is Pamela Anderson en dat belooft ook niet veel goeds!

The Forbidden Kingdom

Jet Li en Jackie ChanRegisseur Rob Minkoff heeft vooral familiefilms op zijn naam staan, met films als Roller Coaster Rabbit, The Lion King en Stuart Little 1 en 2. The Forbidden Kingdom is echter voor een wat ouder publiek bestemd, want een geweldloze martial-artsfilm zie je nu eenmaal niet vaak. De liefhebbers van de helden van de Amerikaanse films in dit genre zullen uitkijken naar de kunsten van Jet Li en Jackie Chan in deze spannende avonturenfilm, waarin een Amerikaanse tiener zo gek is van kung fu dat hij op avontuur gaat in China om met een groepje vechters een legendarische koning te bevrijden.

Grace Is Gone

Het regiedebuut van ene James C. Strouse, die het scenario van dit drama ook schreef. John Cusack speelt de vader van twee dochters, die te horen krijgt dat zijn vrouw is gesneuveld in Irak. Hij kan het niet over zijn hart verkrijgen om dat zomaar te vertellen aan zijn meiden, dus neemt hij ze mee op een reisje het land in. Voor hem de kans om dichter bij zijn dochters te komen, die een veel hechtere band met hun moeder hadden.

Elegy

Omdat ik regisseuse Isabel Coixet ken van het fascinerende drama My Life Without Me, heb ik het vermoeden dat Elegy ook wel wat zou kunnen zijn. Hierin spelen o.a. Ben Kingsley, Peter Sarsgaard, Patricia Clarkson, Penélope Cruz, Dennis Hopper en Debby Harry mee. De verfilming van een boek van Philip Roth gaat over een oude smeerlap professor die bij het verleiden van zijn jaarlijkse studente op een jongedame stuit waarmee hij een minder vluchtige band ontwikkelt.

Overige films

  • Caos calmo
Rubriek: Films en DVD

Reageren is momenteel niet mogelijk.