4 Sep
2008

Filmpremieres van 4 september 2008

Journey to the Center of the Earth

De boeken van Jules Verne spreken bij veel mensen tot de verbeelding, waardoor Hollywood daar graag avontuurlijke verfilmingen van maakt. De eer van deze film is voor Eric Brevig, die veel ervaring heeft als visual effects supervisor bij diverse producties zoals Pearl Harbor en Men in Black. Het ligt dus voor de hand dat we een visueel festijn krijgen voorgeschoteld. Daar staat dan tegenover dat Brendan Fraser de bekendste naam is, wat niet direct als pluspunt kan worden gezien. Deze spannende familiefilm gaat over een professor, die samen met zijn neefje een verborgen wereld ontdekt.

The Accidental Husband

Colin Firth en Uma ThurmanDe volgende romantische comedy met Colin Firth is een feit. Ditmaals is Uma Thurman de gelukkige en mag Jeffrey Dean Morgan de concurrerende geliefde uithangen. Radiopresentatrice Emma heeft haar leven op orde: leuke baan, leuke verloofde, dat soort dingen. Tot ze wil gaan trouwen en ontdekt dat ze officieel al getrouwd is met een onbekende man. Dat moet natuurlijk uitgezocht worden. Klinkt allemaal een tikkeltje voorspelbaar en heel goed is de film tot nu toe nog niet ontvangen.

Bangkok Dangerous

Dit is de Amerikaanse remake van de gelijknamige Thaise film uit 1999, van de hand van dezelfde regisseurs als het origineel. Als je dan toch een remake maakt, dan is het inderdaad waarschijnlijk slim om de originele makers erbij te halen. Ditmaal speelt Nicolas Cage een huurmoordenaar die in Bangkok verzeilt raakt in allerlei verwikkelingen die niet bij zijn opdracht horen. Een losse actiethriller dus, van het type dat lekker wegkijkt vanuit je comfortabele stoel.

The Love Guru

Een nieuwe comedy geschreven en gespeeld door Mike Myers, dat klinkt veelbelovend voor de fans van films als Austin Powers en Waynes World. In Amerika wordt de film echter vrij unaniem aan flarden gescheurd door de critici, wat toch minstens enige twijfel moet oproepen. Is Myers het dan kwijt? Om dat met eigen ogen te zien wil ik deze film toch wel eens kijken, maar wellicht dat het dan een DVD-tje wordt. Myers speelt de Love Guru uit de titel die een bekende ijshockeyer probeert te helpen met diens liefdesproblemen. Ook met Justin Timberlake en Jessica Alba.

Estômago

In deze film over eten, macht en seks zien we twee ontwikkelingen in het leven van de ogenschijnlijk eenvoudig Nonato, die verandering brengt in een dorpje als blijkt dat hij ongekende culinaire talenten bezit. Op het International Film Festival Rotterdam werd deze Braziliaanse film van schrijver en regisseur Marcos Jorge begin dit jaar goed ontvangen.

Ciao Stefano (Non pensarci)

Een komisch Italiaans drama over een rockmuzikant van dik in de dertig, die op zoek naar rust terugkeert naar zijn familie in zijn geboorteplaats. In hun levens is echter tijdens zijn carrière veel gebeurd, waardoor hij niet in een gespreid bedje terecht komt, maar geconfronteerd wordt met hun problemen en er niet aan ontkomt om zich daarin te mengen.

Overige films

  • Het Kleine Spookje Laban
  • Vliegen Naar De Maan (Fly Me to the Moon)
Rubriek: Films en DVD

Reageren is momenteel niet mogelijk.