11 Sep
2008

Filmpremieres van 11 september 2008

Where in the World Is Osama Bin Laden?

Morgan Spurlock is de man achter de documentaire Super Size Me, waarin hij een experiment uitvoert om de effecten te achterhalen van alleen maar bij fastfood-restaurants eten. Nu regisseert hij zijn nieuwe documentaire, die ook vooral bedoeld is als eye-opener voor het Amerikaanse volk. Hoewel de titel suggereert dat Spurlock op zoek gaat naar Bin Laden, duikt hij vooral in de Arabische wereld om de kijker bekender te maken met het moslimleven. Zo zou de gemiddelde Amerikaan misschien nog kunnen leren dat moslims niet automatisch terroristen zijn. Hoewel mensen met zo’n vooroordeel misschien niet geïnteresseerd zijn in zo’n documentaire, komen ze misschien toch op de titel af in de hoop dat Bruce Willis en Sylvester Stallone door Pakistan walsen.

Wanted

WantedIedereen kent natuurlijk de Kazachstaanse regisseur Timur Bekmambetov. Nee? Ik ook niet, wees gerust. Toch mocht hij een vrij grote Amerikaanse productie regisseren, dus hij heeft ongetwijfeld iets in zijn mars. In deze komische actiefilm speelt James McAvoy een jongeman die gerecruteerd wordt door een geheimzinnige organisatie, omdat hij een genetisch moordtalent blijkt te hebben. Het resultaat is een film vol expres overdreven actie die aan alle kanten uitstraalt dat je deze niet serieus moet nemen, maar eigenlijk vooral als actiecomedy moet beschouwen. Ook met Morgan Freeman en Angelina Jolie.

The Life Before Her Eyes

Deze thriller gaat over Diana, een moeder gespeeld door Uma Thurman. Zij heeft in haar jeugd een gewelddadige gebeurtenis op school meegemaakt en dat begint haar leven op latere leeftijd weer bezig te houden. De herinneringen gaan haar beheersen, maar dan blijkt dat de zaken anders liggen dan ze eigenlijk dacht. Naar een boek van Laura Kasischke, met Evan Rachel Wood als jonge Diana in de flashbacks.

Bienvenue chez les Ch’tis

Ik heb goede ervaringen met Franse komedies en als ik dan lees dat deze film de beste bezochte was in Frankrijk, stijgen mijn verwachtingen alleen maar. Philippe wil zich laten overplaatsen naar een werkplek aan het strand zodat zijn depressieve vrouw een betere omgeving krijgt. Hij krijgt wel een overplaatsing, maar niet naar de zon en de zee, maar een muf afgelegen boerendorp. Ongeveer het ergste wat hij zich kon voorstellen, maar wellicht gaat hij daar anders over denken als hij er eenmaal zit.

Deception

Een thriller met Hugh Jackman, Michelle Williams en Ewan McGregor. McGregor speelt een accountant die altijd aan het werk is, maar dan verzeilt raakt in een duister wereldje in het nachtleven. Al snel raakt hij in grote problemen die hij op zijn werk niet zou zijn tegengekomen. Wat zit hierachter?

Overige films

  • Calimucho
  • Milyang (Secret Sunshine)
Rubriek: Films en DVD

Reageren is momenteel niet mogelijk.