23 Sep
2008

Filmpremieres van 18 september 2008

Blind Date

Een nieuw drama van de jonge filmveteraan Stanley Tucci. Hij schreef het scenario, regisseerde deze film en speelt zelf ook de hoofdrol. Het is een remake van de film van Theo van Gogh, over een getrouwd stel dat samen een blind date veinst. We zien o.a. Georgina Verbaan en Peer Mascini in kleine rolletjes, maar de film draait om de rollen van Tucci en zijn tegenspeelster Patricia Clarkson.

3:10 To Yuma

Gezellig, weer eens een western, die zien we niet zoveel meer langskomen. Ik verwacht iets minder knuffelende cowboys dan in Brokeback Mountain en wat meer actie en misdaad. De hoofdrollen zijn voor Russell Crowe en Christian Bale. Dan (Bale) is een boer met veel schulden die een flinke som geld probeert te verdienen door misdadiger Ben Wade (Crowe) te helpen vervoeren naar een trein. Dat gaat niet zo soepel als je zou denken.

Disaster Movie

Disaster MovieKijk, dat vind ik nou aardig: filmmakers met zelfkennis die de kwaliteit van hun film al in de titel aangeven, zo ben je tenminste gewaarschuwd. Ik durf te stellen dat een film die de allerlaagste waardering heeft op IMDB niet het bekijken waard is. Het zal dan ook niemand verbazen dat Disaster Movie de nieuwste productie is van het duo achter de rampzalige films Epic Movie en Meet the Spartans. Niet bezoeken dus, tenzij je de slappe lach krijgt van de Amy Winehouse-parodie op de foto.

Y.P.F.

De afkorting staat voor Young People Fucking, een titel die bedoeld lijkt om hitsige pubers de zalen in te lokken. De film is wel voor 16 jaar en ouder, maar blijkt geen platte porno te zijn. Het betreft hier een komisch drama met verschillende verhaallijnen. In elke lijn wordt één stel gevolgd dat seks wil gaan hebben, maar de stellen lopen ieder tegen verschillende problemen aan. Denk bijvoorbeeld aan een one night stand en de obstakels die je daarbij kunt tegenkomen. Waarschijnlijk interessant voor mensen die graag een film zien waarin seks als serieus thema centraal staat i.p.v. als toevoeging om de film wat gepeperder te maken.

Mirrors

De Fransman Alexandre Aja regisseerde twee jaar geleden The Hills Have Eyes, een leuke horrorfilm. Zijn nieuwe film Mirrors zit ook in dit spannende genre, ditmaal is het Kiefer Sutherland die een vader speelt die met zijn familie aan allerlei engs moet zien te ontkomen. Dat mysterieuze kwaad gebruikt spiegels om tevoorschijn te floepen, lastig als je een bad hair day hebt! Ook met Amy Smart en Paula Patton.

Overige films

  • De Zeven van Daran: de strijd om Pareo Rots
  • Brideshead Revisited
Rubriek: Films en DVD

Reageren is momenteel niet mogelijk.