25 Sep
2008

Filmpremieres van 25 september 2008

Het Echte Leven

Een interessante Nederlandse productie over het door elkaar lopen van film en werkelijkheid, van regisseur Robert Jan Westdijk (Phileine zegt sorry). Ramsey Nasr, Sallie Harmsen en Loek Peters spelen de hoofdrollen in dit drama over een jonge regisseur die zijn relatie met zijn vriendin op het spel zet door haar in zijn film een relatie te laten spelen met een andere acteur.

Tropic Thunder

Tropic ThunderHee, kijk, nog een film over werkelijkheid en filmfictie die verstrikt raken. Ditmaal een comedy van de hand van Ben Stiller, die regisseert en met o.a. Jack Black en Robert Downey Jr. een groep mensen speelt die een oorlogsfilm opnemen. Alleen verloopt dat een beetje vreemd en komen ze uiteindelijk in een werkelijk bedreigende situatie terecht. Verder nog behoorlijk wat bekende gezichten die opduiken, dus goed voor een potje spot the celebrity.

The Bank Job

Roger Donaldson is geen regisseur die de ene na de andere film uitpoept, maar als hij dan iets maakt, is het vaak een film die wel blijft hangen. Zo was hij de laatste jaren o.a. verantwoordelijk voor The Recruit en Thirteen Days en kent bijna iedereen Cocktail of Cadillac Man wel. Voor zijn nieuwste Britse project zijn Jason Statham en Saffron Burrows gestrikt. De thriller gaat over een bankoverval die verregaandere consequenties heeft dan men in eerste instantie verwachtte.

Il Dolce E L’Amaro

Een Italiaanse maffiafilm over een man die met weerzin opklimt binnen de maffia. Lees ook de recensie van Il Dolce E L’Amaro.

Babylon A.D.

Als je Vin Diesel en Michelle Yeoh op de poster ziet staan, dan weet je wat je krijgt: actie. We zien Vin Diesel dus geen arme poesjes uit bomen redden, maar als huursoldaat een vrouw begeleiden van Rusland naar Amerika. Waarom, dat weet hij niet, maar wanneer dat duidelijk wordt, begrijpt hij dat zijn vrachtje door buitenstaanders gewild is en dat kan natuurlijk niet gebeuren. Ook met Gérard Depardieu en Charlotte Rampling.

Rubriek: Films en DVD

Reageren is momenteel niet mogelijk.