27 Sep
2008

Recensie TV-serie: Do Not Disturb (USA)

Deze nieuwe televisieserie wordt vooralsnog alleen uitgezonden op de Amerikaanse televisie, maar is te downloaden via torrents en nieuwsservers.

Nadat de leuke comedyserie Carpoolers al na één seizoen weer stopgezet werd, zat hoofdrolspeler Jerry O’Connell blijkbaar niet lang om werk verlegen. Hij heeft de hoofdrol in de nieuwe comedy Do Not Disturb, die zich achter de schermen van een hotel afspeelt.

Het verhaal

Het kenmerk van een sitcom is dat het verhaal altijd draait om een vaste situatie. Dat is in dit geval het reilen en zeilen van een hotel. We volgen een groepje medewerkers van het fictieve hotel The Inn terwijl ze hun werk doen. Nou ja, veel gewerkt wordt er natuurlijk niet, ze hebben het erg druk met veel tegen elkaar praten natuurlijk.

Do Not DisturbNeal (O’Connell) is de dagelijks manager van het hotel en behalve dat hij zich heel belangrijk vindt in die rol, zit hij veelvuldig achter het vrouwelijke personeel aan. Rhonda is het hoofd personeelszaken dat zich bemoeit met alle andere managers en hoofden die een rol in de serie hebben. Zij botst nogal eens met Neal over hoe de zaken zouden moeten lopen.

Homo Larry staat aan het hoofd van de schoonmaakdienst, maar hem zien we al helemaal weinig aan het werk: hij probeert de kijker vooral te laten lachen om homogerelateerde oneliners. Dan heb je nog Nicole, die de receptie aanstuurt en als late twintiger blijft dromen van een carrière als model. Molly is verantwoordelijk voor de reserveringen en Gus is een jonge piccolo.

Humor

Een hotel is een levendige omgeving waarbinnen heel wat mogelijke problemen zijn te bedenken. Daarmee moeten de hotelmedewerkers omgaan en dat levert natuurlijk onderlinge discussies en andere strubbelingen op. De bedoeling is dat de aanpak van de personages ons aan het lachen maakt.

Dat lukt maar mondjesmaat. De hotelsituatie is niet meer dan een lege tak om de dunne verhaaltjes aan op te hangen, de serie had zich evengoed op een schip of in een modeltreintjeswinkel kunnen afspelen. De makers richten zich namelijk vooral op de interactie tussen de personages en die is heel standaard.

Niets dat we niet eerder hebben gezien of gehoord, inclusief de meeste grappen. Ja, af en toe zit er een originele uitschieter tussen, maar Do Not Disturb is heel matig geschreven. De acteurs doen hun best om er wat van te maken en proberen de ondermaatse scripts nog een beetje tot leven te brengen, waarbij het personage dat de laagste functie heeft, Gus, nog het best uit de verf komt.

Conclusie

Do Not Disturb is een comedyserie in een lange lijn van anonieme lopende-bandproducten, de serie springt op geen enkele manier boven de massa uit. Nee, echt slecht is het niet omdat de acteurs er zichtbaar moeite in steken, maar meer dan tijdverdrijf kan ik het ook niet noemen. Zeker geen serie die op mijn kijklijst gaat verschijnen en ik verwacht eigenlijk ook niet, dat Do Not Disturb het langer dan een seizoen gaat redden.

IMDB: Do Not Disturb
TVRage: Do Not Disturb
Genre: Comedy
Cast: Jerry O’Connell, Molly Stanton, Jesse Tyler Ferguson, Niecy Nash
Looptijd: 22 minuten

Rubriek: TV

Reageren is momenteel niet mogelijk.