1 Oct
2008

Filmpremieres van 2 oktober 2008

Bottle Shock

Hoeveel films over wijn zie je jaarlijks? Ik niet veel in elk geval. Bottle Shock is een komisch drama over een strijd tussen Californische wijn en Franse wijn, gebaseerd op een waar verhaal. In dit verhaal zitten de Amerikanen logischerwijs in de underdog-positie, ook niet heel gebruikelijk. Mooie namen op het affiche: Alan Rickman, Dennis Farina, Bill Pullman, Chris Pine, Freddy Rodríguez en Eliza Dushku bijvoorbeeld.

Death Race

Death RaceRegisseur Paul W.S. Anderson was verantwoordelijk voor de eerste Resident Evil en ook als producer betrokken bij de twee daaropvolgende delen. Hij mag dus intussen wel weten hoe je een futuristische actiethriller maakt. Ik verwacht dan ook dat hij van Death Race iets fatsoenlijks heeft geproduceerd. Met Jason Statham heeft hij een hoofdrolspeler die wel vaker de actieheld uithangt, dus ook die is wat gewend. De film speelt zich af in de toekomst en draait om een zeer gewelddadige race waaraan een man wordt gedwongen mee te doen.

Aanrijding in Moscou

Een Belgische comedy over een man en een vrouw die bij een aanrijding betrokken raken. Die heeft geen grote schade tot gevolg, maar wel een bijzondere band tussen de twee. Die stuit echter op de nodige obstakels. Overigens speelt de film zich niet in de hoofdstad van Rusland af, maar in een volkswijk in Gent genaamd Moscou.

Het Wapen van Geldrop

Geldrop is een dorpje onder de rook van Eindhoven, niet de meest voor de hand liggende locatie voor een film. Het betreft hier een heuse Nederlandse roadmovie, waarin een jongedame met zelfmoordneigingen, een ontsnapte TBS-patiënt en een geflipte mama samen in een auto belanden op pad naar Geldrop, dat voor hen het Heilige Land zo ongeveer moet zijn. Het zal mij benieuwen. Met Katja Schuurman, Thijs Römer en Tara Elders in de hoofdrollen, terwijl de regie en het script ook van Thijs Römer zijn.

Overige films

  • Sagan
  • Het zusje van Katia
  • Shanghai Trance
  • Radeloos
Rubriek: Films en DVD

Reageren is momenteel niet mogelijk.