12 Oct
2008

Filmpremieres van 8, 9 en 16 oktober 2008

9 oktober: Eagle Eye

Shia LaBeouf, de ster uit de Transformers-film, speelt een jongeman die net als de hem vreemde Rachel (Michelle Monaghan) in een mysterieuze en penibele situatie terechtkomt. Ze krijgen telefoontjes van een onbekende vrouw, waarna ze gedwongen worden met de meest riskante situaties om te gaan. In deze actiethriller spelen ook Rosario Dawson, Michael Chiklis en Billy Bob Thornton.

My Best Friend’s Girl

My Best Friend's GirlEen romantische comedy die een tikkeltje voorspelbaar klinkt, van de regisseur van The Whole Ten Yards. Een man met de alledaagse naam Tank probeert zijn beste vriend een handje te helpen. Die wil zijn ex namelijk overtuigen hoe geweldig hij is en daartoe gaat Tank dan op een date met haar. De bedoeling is dat ze er een nare ervaring aan overhoudt die haar terugjaagt in de armen van haar ex. Zal dat ook zo lopen? (Open deur)

16 oktober: Max Payne

In 2001 kwam er een bijzonder computerspel op de markt, met de naam Max Payne. Het ging om een schietspel, waarvan er toen al vele waren, maar dit spel viel op door de besturing. De hoofdpersoon, Max Payne, werd door de speler bestuurd vanuit de derde persoon, waar veel schietspel vanuit het perspectief van het mannetje zelf gespeeld werden. Bovendien was er het fenomeen bullet time: de speler kon in vuurgevechten de tijd vertragen, waardoor hij meer tijd kreeg om te richten en kogels te ontwijken. Dat fenomeen is inmiddels al uitgebreid in films toegepast, dus de vraag is waarmee de film Max Payne zich kan gaan onderscheiden. Groot pluspunt is dat deze spelverfilming niet geregisseerd wordt door flopspecialist Uwe Boll, die dit genre veelvuldig hanteert. De film draait om spanning, complotten en vooral veel moord in de wereld van politie en drugs. Met Mark Wahlberg, Mila Kunis, Chris O’Donnell en Ludacris.

Angus, Thongs and Perfect Snogging

Een komische Britse boekverfilming over een 14-jarig meisje dat in haar dagboek schrijft over het puberleven. De film is bedoeld voor de jeugd in dezelfde leeftijdsgroep en zal ongetwijfeld veel herkenning opleveren. Aangezien volwassenen ook allemaal die periode hebben gekend, verwacht ik dat wij ook plezier kunnen beleven aan deze film. Van de regisseuse van Bend It Like Beckham.

Sex Drive

Een Amerikaanse comedy die om seks draait, zoals de titel al suggereert. De makers combineren dit genre met een roadmovie, waardoor eigenlijk de zoektocht naar seks centraal staat. Ian is bijna klaar met de middelbare school en heeft er moeite mee dat hij nog maagd is. Daarom duikt hij het internet op en vindt daar uiteindelijk een meisje dat hem wel van zijn probleem af wil helpen. Hij moet daarvoor echter wel eerst het halve land doorreizen. Tijdens de trip met zijn beste vriendin en vriend gebeurt er van alles. Geen grote namen in de hoofdrollen, wel een bijrol van Seth Green (Robot Chicken).

Overige films

 • Anubis & Het Pad Der 7 Zonden
 • The Last Days Of Shismaref
 • Sinterklaas en het Geheim van het Grote Boek
 • Cafe de los maestros
 • Fietsmug & Dansmug
 • Space Chimps
 • Pure Coolness (Boz salkyn)
 • Hunger
 • The Mourning Forest
 • Le Silence de Lorna
 • Bride Flight
 • Amazing Grace
Rubriek: Films en DVD

Reageren is momenteel niet mogelijk.