1 Nov
2008

Filmpremieres van 30 oktober 2008

Burn After Reading

Als de Coen-broertjes een nieuwe film uitbrengen, trekt die altijd mijn interesse. Hun films zijn op zijn minst interessant en sommige gewoon geniaal (Fargo, The Hudsucker Proxy, O Brother, Where Art Thou?). In hun nieuwste hebben ze George Clooney weer gestrikt en oudgediende Frances McDormand, maar ook andere grote namen als Brad Pitt, John Malkovich en Tilda Swinton (en David Rasche, maar niet iedereen is wellicht Sledge-Hammerfan). Alleen al voor zo’n cast ben ik van de partij bij een misdaadcomedy. Een CIA-agent schrijft zijn memoires, bol van de geheime informatie. Een disk met de tekst raakt echter in verkeerde handen.

W.

George W. Bush in de film W.Oliver Stone is niet vies van een film over een belangrijke man uit de wereldgeschiedenis, getuige zijn titels JFK, Nixon en Alexander. Zijn nieuwe film W. gaat over een zeer recente, namelijk George W. Bush. De film concentreert zich op zijn leven voordat hij president was, de presidentsperiode komt nauwelijks aan bod. Josh Brolin kruipt in de huid van W., James Cromwell speelt Bush senior. Leuk voor mensen die in de verkiezingstijd eens een andere kant van de huidige president willen zien.

The Black Balloon

Dit Australische drama gaat over twee jonge broers. Charlie is autistisch en daardoor wild en onvoorspelbaar, terwijl hij niet praat. Zijn broer Thomas ziet dat als een grote last voor hem persoonlijk. Zijn vriendin Jackie probeert hem daar anders tegenaan te laten kijken. De enige bekende naam is Toni Collette (Muriel’s Wedding, Little Miss Sunshine, In Her Shoes), die de moeder van de twee speelt.

Overige films

  • Hoppet
  • Young at Heart
  • Tejút
  • Cidade dos Homens
Rubriek: Films en DVD

Reageren is momenteel niet mogelijk.