13 Nov
2008

Filmpremieres van 13 november 2008

And When Did You Last See Your Father

Over regisseur Anand Tucker heb ik gemengde gevoelens n.a.v. zijn laatste twee films. Shopgirl vond ik een prima film, maar de film Hilary en Jackie van 10 jaar geleden kon mij niet bekoren (waarmee ik bedoel dat het een strontvervelende film was). Aangezien zijn nieuwste in het genre van die laatste zit, een biografisch drama, sta ik niet echt te springen om deze film te gaan kijken, maar wellicht dat de liefhebbers van Hilary en Jackie meteen enthousiast worden. De film gaat over een schrijver (Colin Firth) die nu pas langzaam zijn vader (Jim Broadbent) écht leert kennen.

Jar City

Een IJslandse misdaadthriller, dat is al genoeg om mijn interesse te wekken. Zoveel IJslandse films zien we sowieso niet verschijnen namelijk en hoe men in IJsland misdaad verfilmt zou ik wel eens willen zien. Regisseur Baltasar Kormákur regisseerde ook 101 Reykjavík, dat jaren geleden het vasteland al bereikte. Een politieman probeert een moord op te lossen, maar de dingen worden gecompliceerd als hij verstrikt raakt in een zaak uit het verleden.

How To Lose Friends & Alienate People

How to Lose Friends & Alienate PeopleSimon Pegg lijkt wel Britse comedies aan de lopende band te maken, maar deze keer speelt hij ‘slechts’ de hoofdrol en heeft hij geen hand in het script gehad. Het betreft een verfilming van een boek van Toby Young. De film gaat over een man die een tijdschrift runt dat beroemdheden bespot. Hij valt daarmee echter in de smaak bij een serieus tijdschrift in New York en krijgt daar tot zijn verbazing een baan. Voor hem de kans op het grote succes en bovendien ontmoet hij er een leuke vrouw, gespeeld door Kirsten Dunst. Verder met Megan Fox, Jeff Bridges en Gillian Anderson.

Boy A

Een romantisch drama over een ex-gevangene. De jonge Jack heeft als kind een moord begaan en heeft daarvoor jaren in de gevangenis gezeten. Nu komt hij vrij en probeert hij een leven op te bouwen in een wereld die hij als volwassene helemaal niet kent. Het is echter bijna onvermijdelijk dat het verleden hem blijft achtervolgen.

Nights In Rodanthe

Een romantische film met Richard Gere en Diane Lane. Een man en een vrouw ontmoeten elkaar in een kuststadje, waar ze allebei kwamen om hun problemen even te ontvluchten. Door weersomstandigheden brengen ze tijd met elkaar door. Eens kijken of Gere de magie nog heeft op 59-jarige leeftijd!

Rubriek: Films en DVD

Reageren is momenteel niet mogelijk.