19 Nov
2008

Filmpremieres van 19 en 20 november 2008

Body Of Lies

Altijd interessant, zo’n actiethriller van Ridley Scott, die we natuurlijk allemaal kennen van Gladiator, Blade Runner en nog wat kassuccessen. Zijn maatje Russell Crowe mag weer een hoofdrol spelen, deze keer samen met Leonardo DiCaprio. De laatste speelt een voormalig journalist die voor de CIA een terreurgroep in Jordanië gaat infiltreren om de leider te pakken te krijgen, maar gaandeweg steeds minder weet wie hij nog kan vertrouwen.

Madagascar: Escape 2 Africa

Madagascar: Escape 2 AfricaDe Dreamworks-animatiefilm Madagascar was een grappig verhaal over een aantal dierentuindieren die onbedoeld op Madagascar terechtkomen en daar en onderweg allerlei avonturen beleven. Tegenwoordig betekent succes bij zo’n film bijna automatisch een vervolg, dus is er nu Madagscar: Escape 2 Africa. De titel laat weinig te raden over waar het dit keer heen zal leiden. Dezelfde dieren en stemacteurs zijn te horen als in deel 1: David Schwimmer, Ben Stiller, Chris Rock, Jada Pinkett Smith, maar ook hoor je de onlangs overleden Bernie Mac. Gelukkig zijn ook de pinguïns er weer.

Der Baader-Meinhof Komplex

Deze film is gebaseerd op een boek over een waar gebeurd verhaal. Het is een historisch drama omtrent de Rote Armee Fraktion, kortweg RAF, een Duitse terreurgroep van na de oorlog die streed tegen de gevestigde orde. De drie leiders van de groep en de man die op hen jaagde staan centraal. De laatste wordt gespeeld door Bruno Ganz, die de historische hoofdpersoon speelde in Der Untergang.

Blindness

De Braziliaanse regisseur Fernando Meirelles werd wereldwijd bekend met zijn film Cidade de Deus. Nu heeft hij een internationale film geregisseerd met grote namen als Julianne Moore en Danny Glover. In een stad waar iedereen door een epidemische blindheid wordt getroffen, blijft één vrouw haar zicht houden. Ze houdt dat geheim zodat ze voor haar dierbaren kan opkomen.

Rubriek: Films en DVD

Reageren is momenteel niet mogelijk.