8 Dec
2008

Recensie TV-serie: Testees (USA)

Deze nieuwe televisieserie wordt vooralsnog alleen uitgezonden op de Amerikaanse televisie, maar is te downloaden via torrents en nieuwsservers.

Je kent ze misschien wel, advertenties waarin bijvoorbeeld gevraagd wordt om gezonde mannen tussen de 25 en 35, niet-rokers, in goede conditie etc. voor een meerdaags experiment waarin medicijnen worden getest o.i.d. Het levert geen topsalaris op, maar voor niksdoen en een paar onderzoekers hun gang laten gaan verdient het aardig. Zo denken tenminste Ron en Peter, de hoofdpersonen in de serie Testees.

Het verhaal

Ze zijn twee niet al te snuggere, vrij luie jongemannen die een appartement delen. Aangezien de huur betaald moeten worden en hun financiƫle situatie niet al te best is, lenen zij zich tegen betaling voor dergelijke experimenten. Dat betekent dat er allerlei pillen en middeltjes op hen getest worden.

TesteesHet schrikbeeld van veel mensen bij die experimenten is dat er iets misgaat of bijwerkingen optreden. Dat is natuurlijk precies wat er in deze comedy keer op keer gebeurt. Elke aflevering draait dan ook om een nieuwe vreemde bijwerking of bedoelde effecten die een van de heren of beiden ondervinden. Dat gaat niet om een licht hoofdpijntje, maar opvallende zaken.

Personages en humor

Zoals gezegd zijn de heren niet de meest intelligente personen, getuige het feit dat ze ondanks de rare bijwerkingen steeds weer opdraven voor nieuwe experimenten. Ze gaan echter ook niet erg logisch met de verschijnselen om. Een opgezette buik? De meest voor de hand liggende verklaring die zij vinden is een zwangerschap.

De humor van de serie moet hem in die benadering zitten. De heren krijgen ergens last van, reageren daar gek op en slaan door in een fantasie. Liefst met allerlei seksuele verwijzingen, want dat is het gemiddelde niveau van de humor in deze serie.

Conclusie

Zo eenvoudig is Testees, meer diepgang hoef je er niet in te verwachten. Lachbuien ook niet, tenzij je dol bent op doorzichtige, platte onderbroekenlol. De jongemannen in de hoofdrollen zijn vrijwel nooit grappig, de problemen zijn gezocht en de manier waarop zij ermee omgaan, onzinnig en vaak vervelend overdreven.

Testees is een comedy die niet grappig is, matig geacteerd is en vrijwel geen verhaal bevat, laat staan goed uitgewerkte personages. Geen enkele reden dus om je tijd hieraan te verdoen.

IMDB: Testees
TVRage: Testees
Genre: Comedy
Cast: Jeff Kassel, Steve Markle, Joe Pingue, Kim Schraner, Ho Chow
Looptijd: 20 minuten

Rubriek: TV

Reageren is momenteel niet mogelijk.