21 Dec
2008

Recensie TV-serie: The Life and Times of Tim (USA)

Deze nieuwe televisieserie wordt vooralsnog alleen uitgezonden op de Amerikaanse televisie, maar is te downloaden via torrents en nieuwsservers.

The Life and Times of Tim is een tekenfilmserie voor volwassenen, zoals er steeds meer zijn tegenwoordig. Denk aan The Simpsons en Futurama, maar natuurlijk ook South Park en Family Guy. Wel animatie dus, maar met humor direct op volwassenen gericht.

Het verhaal

Het wordt niet erg snel in de serie duidelijk waar het nou precies over gaat. Ja, over Tim dus, gezien de titel. Tim is een naar schatting twintiger die in een appartementje woont met zijn vriendin en een kantoorbaan heeft. Zijn belangrijkste eigenschap lijkt te zijn dat hij zich makkelijk in de nesten werkt, zelfs zonder enige moeite te doen. Nu is dat ook niet zo gek, want in de eerste aflevering zit hij thuis op de bank met een dame van lichte zeden als zijn vriendin thuiskomt.

The Life & Times of TimDe animatieserie draait dus om lastige situaties. Tim gaat echter vrij laconiek met iedere situatie om, in plaats van in paniek te raken zoals de meeste comedypersonages. Hij doet wel een poging om de situatie iets te verbeteren, maar vaak niet zulke geslaagde. Dat hij gestofzuigd heeft lijkt bijvoorbeeld voor zijn vriendin net niet op te wegen tegen die prostituee in de woonkamer.

Humor en personages

Het heet The Life and Times of Tim dus we volgen elke aflevering met name Tim en ook een beetje de mensen die hij tegenkomt in zijn leven. De bedoeling is dat we kunnen lachen om de vreemde situaties die opdoemen en om de droge manier waarop Tim met zo’n situatie omgaat. De overige personages zijn voornamelijk ondersteunend om Tim tot zijn recht te laten komen. Echt veel om het lijf hebben zij niet.

Tim zelf is ook niet de meeste diepzinnige. We komen niet al te veel over hem te weten, waardoor hij niet echt tot leven komt. Als je van het type comedy houdt waarin men steeds in de problemen raakt en op zoek gaat naar maffe oplossingen, is dit waarschijnlijk in je straatje, al zal het dan nog een vreemde eend in de bijt zijn.

Conclusie

Voor de animatie hoef je het niet te doen, die is elementair en grof, in de stijl die iedere elfjarige zonder moeite imiteert. Weinig diepte in de personages maakt The Life and Times of Tim ook niet de meest aantrekkelijke serie, dus alles staat of valt met of je de humor leuk vindt.

Bij mij is dat niet het geval, dus is de serie kansloos om op mijn kijklijstje te belanden. Toch zijn er ongetwijfeld fans van dit soort geanimeerde comedy te vinden, de vraag is of het er genoeg zijn om de serie voort te laten bestaan.

IMDB: The Life and Times of Tim
TVRage: The Life and Times of Tim
Genre: Comedy/Animatie
Cast: Steve Dildarian, M.J. Otto, Nick Kroll, Bob Morrow
Looptijd: 25 minuten

Rubriek: TV

Reageren is momenteel niet mogelijk.