29 Nov
2008

Filmpremieres van 27 november 2008

The Women

De vrouwen Sylvia en Mary zijn beste vriendinnen. Hun levens worden overhoop gegooid door een aantal gebeurtenissen op het gebied van werk en liefde. Als ze ruzie krijgen, zoekt Mary haar heil in een gezondheidskamp en leert daar bijzondere mensen kennen. Dit komische drama is het regiedebuut van Diane English, die ook het scenario schreef op basis van een bestaand toneelstuk. Veel bekende actrices spelen mee, zoals Meg Ryan, Annette Bening, Eva Mendes, Debra Messing, Jada Pinkett Smith en Bette Midler.

Oorlogswinter

OorlogswinterVele Nederlandse kinderen (en volwassenen in hun jeugd) hebben het boek Oorlogswinter van Jan Terlouw gelezen. Zo’n boek verfilmen is vaak commercieel een goede zet, omdat de opkomst bijna gegarandeerd is. Dan moet er wel een fatsoenlijke productie van gemaakt worden en dat lijkt hier wel het geval. Oorlogswinter gaat over de tiener Michiel, die tijdens de laatste winter van de Tweede Wereldoorlog te maken krijgt met het verzetsleven, waaraan hij zo graag wilde deelnemen.

Die Welle

Deze Duitse film is gebaseerd op een boek dat weer losjes gebaseerd is op ware gebeurtenissen. Docent Rainer Wenger moet zijn klas wat leren over fascisme. Dat besluit hij te doen door een experiment over sociale verhoudingen te ontwerpen waaraan zijn leerlingen deelnemen. De zaken lopen echter uit de hand als het een eigen leven gaat leiden.

Overige films

  • Entre Les Murs
  • Cargo 200
Rubriek: Films en DVD

Reageren is momenteel niet mogelijk.