12 Dec
2008

Filmpremieres van 11 december 2008

The Day the Earth Stood Still

In 1951 kwam er al film met deze titel uit en men heeft wel eens korter gewacht met een remake. Natuurlijk is zo’n remake geheel in de stijl van tegenwoordig, met veel speciale effecten en bombarie. De hoofdrollen in deze science-fictionthriller zijn voor Keanu Reeves en Jennifer Connelly. Reeves speelt een alien die de aarde bezoekt om ons te waarschuwen dat de boel in de soep gaat lopen. Daarbij zal het vast niet blijven.

Vicky Cristina Barcelona

Vicky Cristina BarcelonaBlijkbaar vond Woody Allen het wel prettig samenwerken met Scarlett Johansson (Match Point, Scoop), want ze draaft opnieuw op in een grote rol in een film van hem. Allen speelt zelf niet mee in dit romantische drama/comedy, over twee vriendinnen die op vakantie achter dezelfde man aanzitten en dan ook nog concurrentie krijgen van zijn ex-vrouw. Ook met Rebecca Hall en Patricia Clarkson.

Leonora

Een Argentijns drama van regisseur Pablo Trapero. De film gaat over een jonge vrouw die in de gevangenis belandt. Ze is echter zwanger en krijgt haar zoontje dan ook achter de tralies. Niet bepaald een plek om je kind op te voeden, maar Julia gaat dit toch proberen. Ik ben benieuwd naar deze visie op het leven in een Argentijnse gevangenis en wie vraagt zich nou niet af hoe je een kind opvoedt in zo’n omgeving?

Wit Licht

Ik heb het niet zo op Marco Borsato en in het algemeen niet op zangers die besluiten te gaan acteren. Natuurlijk zijn er wel enkele successen bekend van mensen die beide vakken combineren, maar vaker gaat het behoorlijk mis. Toch ben ik wel een klein beetje nieuwsgierig hoe Borsato het er dan vanaf brengt. Hij speelt in dit drama een restauranthouder in Afrika die op een voor hem vreemde queeste gaat om het vriendje van zijn zoontje te vinden.

Overige films

  • High School Musical 3: Senior Year
  • Religulous
  • De Drie Rovers
Rubriek: Films en DVD

Reageren is momenteel niet mogelijk.