18 Dec
2008

Filmpremieres van 17, 18 en 25 december 2008

17 december: Piet Piraat & Het Zwaard Van Zilvertand

Studio 100, het bedrijf van kindervriend Gert Verhulst, poept de ene na de andere productie uit en kinderen in Nederland en België smullen ervan. Natuurlijk wordt Kabouter Plop tot op het bot uitgemolken, maar inmiddels is dit triest genoeg ook al de derde film van Piet Piraat waarmee ome Gertje zijn kassa laat rinkelen. Neem dus vooral je kind mee naar de film hieronder of een leuke poppenkastvoorstelling.

Niko En De Vliegende Brigade

Een echte kerstfilm geschikt voor kinderen. Deze Finse animatiefilm gaat over een rendier dat zijn vader gaat zoeken. Die werkt namelijk voor de kerstman. Vliegen zit blijkbaar niet in de familie, want Niko heeft hoogtevrees. De film is komisch, maar heeft ook af en toe wat duistere trekjes, wat je niet in iedere kinderfilm tegenkomt.

18 december: Australia

Als je kijkt welke films Baz Luhrmann eerder regisseerde, kun je niet heen om bepaalde verwachtingen voor deze film. Zijn titels zijn: Moulin Rouge!, Romeo + Juliet en Strictly Ballroom. Australia is een drama dat zich afspeelt rond het begin van de Tweede Wereldoorlog. Nicole Kidman speelt een rijke Engelse die een ranch in Australië erft en daarmee in een lastige situatie terecht komt. Behalve problemen rondom de ranch komt ze in aanraking met de oorlog. Ook met Hugh Jackman.

Anywhere But Home

Vreemd dat deze film hier zo heet, aangezien hij in Amerika bekend staat als Four Christmases. Het is een comedy met Vince Vaughn en Reese Witherspoon. Zij spelen een stel dat het feestdagendilemma van veel stellen verdubbeld ziet: ze hebben allebei twee gescheiden ouders en hebben dus maar liefst vier families om met de feestdagen te bezoeken. Dat levert veel ongemakkelijke situaties op.

25 december: Bedtime Stories

Bedtime StoriesAdam Sandler is terug, nu in een komische familiefilm van regisseur Adam Shankman (Hairspray, Cheaper by the Dozen 2). Hij speelt een eenvoudige klusjesman die graag uitgebreide verhaaltjes vertelt aan zijn neefje en nichtje voor het slapen gaan. Aangezien zo rond kerst altijd allerlei wonderen optreden in de film, kun je misschien wel raden wat er met zijn verhaaltjes gebeurt: ze komen tot leven. Ook met Courteney Cox, Guy Pearce en Keri Russell.

Overige films

  • S.O.S. Kleine Zeehond!
  • S.O.P.:Standard Operating Procedure
  • L’Empreinte De L’Ange
Rubriek: Films en DVD

Reageren is momenteel niet mogelijk.