2 Apr
2009

Recensie TV-serie: Roommates (USA)

Omdat de serie Friends 10 jaar lang een groot succes was, proberen producenten ieder jaar wel weer om die serie te klonen in de hoop voort te teren op dat succes. Bij de serie Roommates hebben ze in elk geval weinig fantasie gehad toen ze de titel bedachten.

Het verhaal

Mark ontmoet na enkele jaren Katie, op wie hij op school stiekem verliefd was. Ze deelt nu een appartement met twee anderen en heeft nog een kamer over. Verrassenderwijs meldt Mark zich als geïnteresseerde om de kamer te huren, zodat ze roommates worden. De relaties tussen de personages zijn eenvoudig: Mark wil Katie, Katie heeft niks door en zit achter andere mannen aan, Hope haat Mark vanaf het begin en James vindt hem een rare snuiter. Marks beste vriend Thom woont niet in dat huis en is gewoon een mafkees.

Grappen

Roommates

Roommates

Vier mensen die in één huis wonen: dat concept is op zich niet bepaald komisch. Dan moet een serie dus leuk worden vanwege de personages. Dat gaat heel lastig worden bij Roommates: ze zijn namelijk stuk voor stuk strontvervelend en extreem geforceerd geschreven. Het oogt alsof ze als voorbeeldpersonages uit een beginnerslesboek scenarioschrijven zijn geplukt.

De letterlijke kopie van de Ross-Rachelconnectie in Friends werkt voor geen meter. Thom is wel raar, maar op geen enkele manier is dat leuk. Iedere grap in de serie is plichtmatig, saai en voorspelbaar.

Conclusie

Het kan haast niet anders dan dat deze serie binnen vier afleveringen diep onder de grond wordt gestopt. Mocht het toch gebeuren dat je in de gelegenheid komt om Roommates te kijken, dan zit er maar één ding op: mijden als de pest.

IMDB: Roommates
TVRage: Roommates
Genre: Comedy
Cast: Tyler Francavilla, Dorian Brown, Tamera Mowry, Tommy Dewey, David Weidoff
Looptijd: 20 minuten

Rubriek: TV

Een Reactie op “Recensie TV-serie: Roommates (USA)”

Reageer zelf

Serie is nu ook gecancelled, na 4 afleveringen maar ze hebben nog tot 7 afleveringen uitgezonden. Maar echt grappig was het ook niet hoor.