16 Apr
2009

Recensie TV-serie: The Listener (CA)

Toby Logan heeft zijn hele leven al last van wat hij zijn vloek noemt: hij hoort de gedachten van andere mensen. Inmiddels heeft hij geleerd hoe hij zich kan afsluiten, maar hij had liever gehad dat hij het helemaal niet kon. Tot hij ontdekt dat het ook zijn voordelen kan hebben.

Het verhaal

Toby werkt met zijn vriend Osman op een ambulance, waar hij zijn leven besteedt aan het redden van mensen. Als blijkt dat hij dankzij het gedachtenlezen nog meer mensen kan redden, begint hij het meer en meer als een gave te zien.

the-listenerHij is bang voor gek verklaard te worden, waardoor hij vrijwel niemand inwijdt in zijn geheim. Daarom gaat hij zelf op onderzoek uit als hij dingen ontdekt die eigenlijk door de politie moeten worden onderzocht. Hij komt zo nogal eens in een penibele situatie, maar dankzij zijn gave heeft hij vaak meer informatie en weet hij zo de politie te helpen met het oplossen van diverse misdaden.

Personages

The Listener draait niet alleen om de spanning en het gedachtenlezen, maar ook om de personages. Behalve met zijn collega Osman heeft Toby ook veel te maken met Olivia, een dokter in het ziekenhuis waar hij zijn passagiers brengt. Met Olivia heeft hij een soort knipperlichtrelatie.

De vrouwelijke politie-inspecteur Charlie is degene die steeds met de zaken te maken krijgt, waarmee Toby zich bemoeit. Charlie is een mooie, jonge vrouw, die goed politiewerk verricht en probeert te achterhalen hoe Toby steeds aan zijn informatie komt.

Ten slotte is er nog geleerde Ray Mercer, een vadertype voor Toby. Ray is de enige die zijn geheim kent en Toby wendt zich regelmatig tot hem voor advies. Toby zelf heeft nog veel onduidelijkheden over zijn verleden en langzaam komt daar het een en ander over naar boven.

Conclusie

The Listener zit goed in elkaar met degelijk acteerwerk en fatsoenlijke verhaallijnen. Elke aflevering staat op zich, al zijn er dunne rode draadjes die langzaam door de serie lopen. Het doet soms een beetje denken aan Ghost Whisperer, waarin ook iemand mensen helpt met behulp van een paranormale gave. The Listener is minder bedoeld om op de tranen in te spelen en meer om spannend vermaak te bieden.

IMDB: The Listener
TVRage: The Listener
Genre: Drama/Misdaad/Detective/Paranormaal
Cast: Craig Olejnik, Ennis Esmer, Lisa Marcos, Mylene Robic
Looptijd: 40 minuten

Rubriek: TV

Reageren is momenteel niet mogelijk.