9 Apr
2009

Recensie TV-serie: Better Off Ted (USA)

Better Off Ted is een comedyserie die zich afspeelt binnen een bedrijf. Je moet hier echter geen standaard kantoorhumor verwachten. Het is namelijk een nogal vreemd bedrijf met vreemde mensen en vreemde ideeën. De humor van de serie moet daar dan ook vandaan komen.

Het verhaal

Ted is manager van een afdeling Onderzoek en Ontwikkeling bij een van de grootste bedrijven van Amerika, Veridian Dynamics. Dit bedrijf heeft schijnbaar wortels in elke productgroep die je maar kunt bedenken. Het probeert steeds weer te vernieuwen en komt daardoor met de idiootste ideeën voor producten, die Teds afdeling moet zien te ontwikkelen.

better-off-tedZijn directe baas Veronica krijgt van bovenaf opdrachten tot productontwikkeling die ze bij Ted neerlegt. Dit zijn niet bepaald alledaagse opdrachten: meestal zijn het onrealistische, maar ook weer niet helemaal idiote ideeën waar Teds afdeling dan serieus mee aan de slag gaat.

Op die afdeling zie je vooral Lem en Phil, twee nerderige onderzoekers die schijnbaar heel goed zijn in wat ze doen, en Linda, de coördinator van het testpanel dat de pogingen tot producten steeds mag testen.

Producten en relaties

De ontwikkelingen in de serie spelen zich op twee vlakken af: persoonlijke relaties en de nieuwe producten. Elke aflevering kan draaien om een nieuw product waarmee de afdeling bezig is, en het verloop daarvan heeft een komisch karakter.

Daarnaast zien we hoe Ted en Linda worstelen met hun onderlinge aantrekkingskracht die niet geconsumeerd mag worden, hoe Phil en Lem met hun vriendschap omgaan en hoe Veronica moeite heeft met enigszins menselijk en sociaal overkomen.

Conclusie

Better Off Ted is een serie die het eens anders aanpakt. Geen meedraaiende lachband, maar vrolijke, recyclebare deuntjes op de achtergrond. De ontwikkeling van de gekke producten biedt zeker vermaak en ook de persoonlijke verhoudingen zijn leuk om te volgen. De serie is tegelijk een parodie op de krampachtige manier van bedrijven om de consumenten maar te verleiden. Een leuke touch is dan ook dat aan het begin van een aflevering steeds een nieuw reclamefilmpje van Veridian Dynamics wordt getoond, dat erg droog in elkaar zit.

De stijl van Better Off Ted doet niet direct aan als een comedyserie, maar als je een minuut hebt gekeken kun je er al niet meer omheen. Vlot camerawerk en fatsoenlijk acteerwerk maken het plaatje compleet: Better Off Ted is het kijken waard.

IMDB: Better Off Ted
TVRage: Better Off Ted
Genre: Comedy
Cast: Jay Harrington, Portia de Rossi, Andrea Anders, Malcolm Barrett, Jonathan Slavin
Looptijd: 21 minuten

Rubriek: TV

Reageren is momenteel niet mogelijk.