3 May
2009

Recensie TV-serie: Kröd Mändoon and the Flaming Sword of Fire (USA/UK)

Over de serie Kröd Mändoon and the Flaming Sword of Fire kan ik redelijk kort zijn: het verhaal slaat nergens op en de serie is vooral bedoeld om zoveel mogelijk grappen op je af te vuren. Hoe leuk dat is, kun je waarschijnlijk zelf het best bepalen.

Het verhaal

Kröd Mändoon and the Flaming Sword of Fire wordt comedy-fantasy genoemd: het speelt zich af in een fictieve wereld die wat wegheeft van die in veel fantasyboeken. Kastelen, zwaarden, tovenaars, rare wezens, dat soort dingen.

krod-mandoonDe titelfiguur Kröd Mändoon is de leider van een groep rebellen die opstandig zijn tegen de gemene overheerser van het rijk. Hij heeft een groep trouwe helpers om zich heen verzameld. Het probleem is dat de een nog klunziger is dan de andere.

Humor

De grappen zitten hem dan ook vooral in de klunzigheid. Alle dingen die mis kunnen gaan, gaan mis, liefst op een zo idioot mogelijke manier. Niet alleen bij de rebellen, maar ook bij de vijand, waar ene Dongalor fout op fout stapelt.

Conclusie

Als je van dit soort humor houdt, een beetje zoals die in Little Britain, denk ik dat de serie best geslaagd kan zijn zonder verhaal dat enig logica bevat.

Ik kwam wel enkele aardige grappen tegen, maar mijn smaak is het niet. De humor is te geforceerd en na tien minuten weet je het wel als hetzelfde geintje weer herhaald wordt, verkleed als nieuwe grap.

IMDB: Kröd Mändoon and the Flaming Sword of Fire
TVRage: Kröd Mändoon and the Flaming Sword of Fire
Genre: Comedy/Fantasie
Cast: Sean Maguire, Matt Lucas, India de Beaufort, Kevin Hart, Steve Speirs
Looptijd: 21 minuten

Rubriek: TV

Reageren is momenteel niet mogelijk.