28 Apr
2007

Bioscoopfilms om binnenkort naar uit te kijken

Lurven.nl heeft een aantal bioscoopfilms uitgekozen om kort op vooruit te blikken. Naar deze films kijken wij de komende weken het meest uit. Vooralsnog geen volledige recensies dus, maar korte besprekingen.

Pan’s Labyrinth

Deze film is afgelopen week in première gegaan en ziet er veelbelovend uit. Hij wordt omschreven als een duistere, sprookjesachtige thriller die zich afspeelt in het fascisctische Spanje van 1944. Met Oscars voor de cinematografie, make-up en art direction mogen we een visueel festijn verwachten. Regisseur Guillermo del Toro, eerder verantwoordelijk voor de fijne comicverfilming Hellboy, schreef ook zelf het scenario.

Logischerwijs is de film gevuld met Spaanstalige acteurs en dus Spaans gesproken, dus neem je leesbril mee voor de ondertiteling. Met nu al een top-50 notering op IMDB kan El Laberinto del fauno waarschijnlijk nauwelijks tegenvallen.

Spider-Man 3

In tegenstelling tot de film hierboven zal Spider-Man 3 begin mei wereldwijd ongeveer tegelijk in première gaan. Wat we hier ongeveer kunnen verwachten lijkt me duidelijk: meer Tobey Maguire en Kirsten Dunst als Peter Parker/Spiderman en Mary Jane, meer plakkerige spinrag en meer actie met bad guys. Ik reken erop dat iemand die de eerste twee delen leuk vond, zich geen buil kan vallen aan deel 3.

De filmposters beloven in elk geval een verrassende wending t.o.v. het bestaande concept, die de film hopelijk staande kan houden tegenover het publiek dat vaak kritisch ingesteld is naar vervolgfilms toe. Natuurlijk zal een groot deel tevredengesteld worden door flitsende special effects, maar ook in een derde deel van Spider-Man verwacht ik nog een fatsoenlijk verhaal voorgeschoteld te krijgen.

Pirates Of The Caribbean 3: At Worlds End

Eind mei zal de wereld de premiere zien van Pirates Of The Caribbean 3: At Worlds End. Het eerste deel was een verrassend sterke komische actiefilm tegen een piratendecor, het tweede deel ging op vrijwel dezelfde toer verder, zoals je in de recensie van Pirates of the Caribbean 2: Dead man’s chest kunt lezen.

Omdat deel 2 een beetje halverwege een verhaal eindigde, liggen de verwachtingen voor deel 3 minstens zo hoog. De cast en crew zijn gelijkgebleven, dus waarom zouden we het met minder hoeven doen? Ik kijk al sinds ik deel 2 in de bioscoop zag uit naar dit vervolg. Van Johnny Depp als Captain Jack Sparrow zal ik niet snel genoeg krijgen.

Overige films

Behalve deze tips zouden de komende maand de volgende premières volgens Lurven.nl ook wel eens de moeite waard kunnen zijn:

  • The Fountain
  • Interview
  • Blades Of Glory
  • The Number 23
  • Fracture
  • Nuovomundo
  • The Hoax
  • The Dead Girl
  • Zodiac
Rubriek: Films en DVD

Reageren is momenteel niet mogelijk.