11 May
2009

Recensie TV-serie: Sit Down Shut Up (USA)

De nieuwe serie Sit Down Shut Up is bijzonder. De getekende personages zie je namelijk veelal tegen echte, gefotografeerde danwel gefilmde, achtergronden, met af en toe wat objecten ook erin getekend. Verder is het bijzondere aan deze serie dat dat de enige kwaliteit is die eraan te ontdekken valt.

Het verhaal

‘Knob Haven High School’ heeft blijkbaar maar alleen maar geschift personeel in dienst. In een aflevering van Sit Down Shut Up volg je hun belevenissen rond een bepaald onderwerp. Ieder personage heeft zo zijn eigenaardigheden en zijn grappig bedoelde naam.

Gebrek aan humor

sit-down-shut-upEen comedyserie als deze is, ook in tekenfilmvorm, afhankelijk van de grappen. Helaas is men vergeten die in de scripts op te nemen en de zwakke pogingen tot humor die daarvoor moeten doorgaan, variëren van vlak tot tenenkrommend. Verder dan een stereotype homo, buitenlander, blondje en negroïde vrouw komt men simpelweg niet. What were they thinking?

Conclusie

Aan een serie als deze moet je gewoon niet teveel woorden vuil maken. Als men zoveel moeite stopt in een comedyserie en deze geen seconde grappig weet te maken, is dat een schrijnend geval van onkunde. Fonzie moet wel aan de grond zitten gezien het feit dat hij zich hiervoor leent.

IMDB: Sit Down Shut Up
TVRage: Sit Down Shut Up
Genre: Animatie/Comedy
Cast: Will Arnett, Jason Bateman, Kristin Chenoweth, Henry Winkler
Looptijd: 22 helse minuten

Rubriek: TV

Reageren is momenteel niet mogelijk.