28 Sep
2009

Recensie tv-serie: Glee (USA)

De serie Glee speelt zich af op een Amerikaanse middelbare school, maar waar de meeste series in dat genre gaan over óf de scholieren, óf de docenten en medewerkers, draait Glee om een groepje van beide. Behalve dat valt op dat Glee soms meer een musical lijkt dan een highschoolserie.

De titel slaat op de muziekgroep (Glee Club) die de hoofdpersoon Will Schuester leidt. Hij geeft eigenlijk Spaans, maar zijn passie ligt bij zang, muziek en dans. Hij komt aan het roer van de club als deze op zijn dieptepunt is: de school wil er geen cent in steken en wie zich inschrijft, wordt gegarandeerd een buitenbeentje.

gleeAan Will de taak om de boel op te krikken. Hij verzamelt een groepje talentvolle studenten, bij elkaar een raar allegaartje dat op muzikaal vlak wonderwel klikt.

Een aflevering is doorspekt met veelal bekende liedjes, die uitbundig worden vertolkt door de leden van de Glee Club. Om de muziek heen krijgen we een licht komische blik op de levens van de personages, soms begeleid door de voice-over van een personage. Langzaam leer je de mensen beter kennen en wordt duidelijk wat iedereen drijft.

Glee is een prima serie voor televisiekijkers die zich thuisvoelen in het musicalgenre. De highschoolclichés zijn niet te vermijden, maar de serie gaat er hier en daar op creatieve wijze mee om. Het is niet moeilijk om je drie kwartier te laten meeslepen met jongens, meiden, mannen en vrouwen in en rond de Glee Club.

Meer info: TvRage.

Rubriek: TV

Reageren is momenteel niet mogelijk.