5 Oct
2009

Recensie tv-serie: The Vampire Diaries (USA)

Amerikaanse middelbare scholieren hebben het stuk voor stuk zwaar, als je de films en televisieseries mag geloven. De een heeft relatieperikelen, de ander slechte haardagen etc. De makers vanĀ The Vampire Diaries vonden dat niet genoeg en gooiden er een schepje bovenop. De scholieren in het dorpje Mystic Falls hebben namelijk ook een vampierenprobleem.

In eerste instantie weten ze dat alleen nog niet. Iedereen is bezig met de dagelijks beslommeringen en voor Elena, de jongedame in de hoofdrol, zijn die serieuzer dan bij menigeen. Haar ouders zijn onlangs bij een ongeluk omgekomen en naast het verwerken daarvan zit ze ook met haar broer die flink aan het ontsporen is.

vampire-diariesDan komt er een nieuwe jongen in haar klas, een duistere vreemdeling die een bijzondere aantrekkingskracht op haar uitoefent. Wie de titel van de serie gemist heeft, zal verrast zijn om te vernemen dat deze jongen in werkelijkheid een stokoude vampier is met een eeuwig jong uiterlijk.

Deze vampier, Stefan, is niet van het alledaagse soort dat de honger stilt met een stevige hap in de nekslagader van een willekeurig persoon. Hij wil liever niet aan mensen knabbelen, behalve dan liefkozend aan Elena. Zijn gedroomde lovestory wordt enigszins in de weg gestaan door zijn broer Damon, die niets liever doet dan snacken op mensenbloed. O, en zijn broertje het leven moeilijk maken.

In de eerste aflevering worden zo nog veel meer verhaallijnen opgestart waardoor het duidelijk is dat men hoog wil inzetten op een levendige verhaalstructuur. Helaas hebben we het highschooldrama al vele malen gezien en vampierverhaaltjes zijn ook al veel beter uitgevoerd op het scherm. Blijft over een van de vele series met mooie jonge mensen om naar te kijken en weinig originele inhoud.

Meer info: TVRage.

Rubriek: TV

Een Reactie op “Recensie tv-serie: The Vampire Diaries (USA)”

Reageer zelf

beste vampier serie ever!!!!!!