12 Oct
2009

Recensie TV-serie: Modern Family (USA)

Het meest opvallende aan de serie Modern Family is de manier waarop hij gefilmd is. De komische serie kijkt weg als een reality-programma, waarbij verschillende gezinnen uit één familie gevolgd worden, inclusief interviews voor de camera tussen de fragmenten door. Het is net alsof je naar een familievariant van Big Brother kijkt, die deze mensen in hun dagelijkse leven in hun eigen huizen volgt.

Toch is Modern Family volledig fictief. Je kunt de serie beschouwen als een lichte parodie op dergelijke realityshows, maar ook als een afwijkende vorm van presenteren voor een sitcom, zonder studio-decortje en bandje van een lachend publiek.

modern-familyDe familie in kwestie bestaat uit drie gezinnen: vader Jay met zijn jonge nieuwe Colombiaanse vrouw en haar zoontje, Jays zoon Mitchell, diens partner en hun adoptiebaby Lily en Jays dochter Claire met haar man Phil en hun gezinnetje. Je ziet deze drie gezinnen voornamelijk afzonderlijk van elkaar, maar soms ook als ze elkaar bezoeken.

Ieder gezin heeft zijn eigen perikelen en eigenaardigheden, maar in alles draait de serie om familiekwesties, zoals wat het inhoudt om een goede vader te zijn. Elk thema wordt dan vanuit verschillende invalshoeken benaderd doordat we zien hoe ieder gezin dit op zijn eigen manier aanpakt.

Modern Family is geen serie waar je over de vloer zult rollen van het lachen, maar moet het meer hebben van het tragikomische en de herkenning bij de kijker. Het is niet alleen vermaak, maar geeft ook een beetje stof tot nadenken.

Meer info: TVRage.

Rubriek: TV

Reageren is momenteel niet mogelijk.