26 Oct
2009

Recensie tv-serie: The Forgotten (USA)

De nieuwe dramaserie The Forgotten is een combinatie van de gemiddelde moordzaakserie en iets als Ghost Whisperer. Niet dat er een paranormaal tintje aan zit, maar we krijgen tijdens een aflevering via een voice over commentaar te horen van de overledene waar de aflevering om draait.

Die overledene is dan gevonden, maar kon niet geïdentificeerd worden. Als de politie na een maandje de zaak sluit zonder iets wijzer te zijn geworden, neemt een groep vrijwilligers de zoektocht naar antwoorden over. Christian Slater speelt Alex Donovan, een voormalig politieman met een persoonlijk trauma.

the-forgottenAlex staat aan het hoofd van een groepje toegewijde mensen die niet willen dat een ongeïdentificeerd slachtoffer anoniem blijft. Zij proberen te achterhalen wie dit slachtoffer is en als het even kan hoe deze persoon om het leven is gekomen. Met wat goede contacten en het internet komen ze daarmee een heel eind.

The Forgotten probeert op de emotie van de kijker in te werken. Doordat we dramatische commentaren van de overledene te horen krijgen en bijvoorbeeld diens naasten zien en horen reageren op berichten over hun vermiste geliefde, proberen de makers je te laten meeleven. Daar horen blijkbaar veel slow motions en zielige muziekjes bij. Op zich is The Forgotten best een aardige serie om te kijken, maar ondanks de opsmuk blijft het gewoon een serie waarin moorden worden opgelost, zoals er eigenlijk vele zijn.

Meer info: TVRage.

Rubriek: TV

Reageren is momenteel niet mogelijk.