9 Nov
2009

Recensie tv-serie: The Middle (USA)

De comedyserie The Middle heeft die titel gekregen om twee redenen. Ten eerste speelt de serie zich af in het binnenland van de Verenigde Staten, een gebied waar de meeste bewoners van het land hooguit soms overheen vliegen. Ten tweede slaat het op de hoofdpersoon Frankie. Frankie is de moeder van een licht gestoorde familie en zit niet alleen midden in die familie, maar ook midden in alle problemen die daarbij komen kijken.

The Middle doet regelmatig denken aan de serie Malcolm in the Middle, die ook gaat over een gezin waarin ieder lid wel een afwijking kent. The Middle wordt alleen niet verteld vanuit het oogpunt van een van de kinderen, maar vanuit de moeder.

the-middleFrankie heeft naast haar gezin een baan als autoverkoopster om het inkomen van haar man aan te vullen, zodat ze rond kunnen komen. Het probleem daarmee is dat ze geen auto’s verkocht krijgt en dus ook geen fikse commissies ontvangt. Haar man is een goeierik, maar mist elke vorm van tact, ook in het opvoeden van de kinderen. Haar oudste zoon is een bijna apathische puber, haar dertienjarige dochter mist elke vorm van talent maar probeert alles en haar jongste zoontje, genaamd Brick, is sociaal niet bepaald sterk en gewoon een heel raar kind.

Laat rare personages in rare situaties terecht komen en je hebt al gauw een comedyserie in elkaar gezet. De kunst is om het nog echt leuk te maken. Dat lukt in The Middle best goed. Het is zo’n serie waar veel buiten de studio wordt gefilmd en geen lachbandje te horen is op de achtergrond. Er valt aardig wat te lachen tijdens een aflevering, maar je bent naderhand ook meteen weer vergeten wat er nu grappig was. Eenvoudig vermaak over rare mensen in een raar gezin dus.

Meer info: TVRage.

Rubriek: TV

Reageren is momenteel niet mogelijk.