16 Oct
2009

Recensie TV-serie: Accidentally on Purpose (USA)

Bijna iedereen kent Jenna Elfman wel als de geflipte Dharma uit de comedy Dharma and Greg. In 2006 probeerde de actrice nieuw komisch succes neer te zetten met Courting Alex, maar deze serie flopte en werd snel van de buis gehaald. Nu is ze terug met Accidentally on Purpose, in de hoop dat het nu beter lukt.

Elfman speelt Billy, een vrouw van achterin de dertig die voor het eerst een one night stand heeft en direct zwanger raakt van de vroege twintiger die ze aan de haak sloeg. Tot haar verbazing belooft de jongeman, Zack, om zijn verantwoordelijkheid te nemen en baby mee op te voeden. Hij trekt voor het gemak bij Billy in.

accidentally-on-purposeDe serie draait met name om de verschillen tussen man en vrouw en om de leeftijdskloof tussen deze twee. Daar omheen zijn er wat aanvullende personages om hen het leven extra moeilijk te maken. James, de baas en ex van Billy, die haar graag terugwil. Abby, Billy’s wat contactgestoorde zus. Olivia, Billy’s oversekste en tactloze vriendin en collega. Davis, de slampamper die een vriend is van Zack.

Hoewel door de afleveringen heen het verhaal zich langzaam ontwikkelt, is er vooral veel ruimte voor situaties die de contrasten tussen Billy en Zack benadrukken, in de hoop dat het iets grappigs oplevert. Dat lukt helaas maar zelden, de serie kabbelt voort zonder veel opvallende momenten. Vast leuk voor fans van Jenna Elfman, die haar bekende acteerstijl in de strijd gooit, maar de personages eromheen variëren van soms grappig tot ronduit irritant. Geen serie die ik blijf volgen en het zou me niet verbazen als Accidentally on Purpose het einde van het seizoen niet gaat halen.

Meer info: TVRage.

Rubriek: TV

Reageren is momenteel niet mogelijk.