23 Nov
2009

Recensie TV-serie: FlashForward (USA)

De makers van Lost komen met een nieuwe megaserie genaamd FlashForward. Dat een aantal dezelfde mensen achter beide series zitten merk je al heel snel. De grootste overeenkomst is dat er in de eerste aflevering een groot onverklaarbaar ongeluk gebeurt en er van daaruit steeds meer vragen opgeworpen worden.

In FlashForward is die gebeurtenis een wereldwijde blackout, d.w.z. alle mensen zijn precies twee minuten en zeventien seconden buiten bewustzijn, precies tegelijk. Om het nog mysterieuzer te maken: bijna iedereen heeft tijdens die blackout een visioen van de nabije toekomst, ongeveer een half jaar verderop. Mensen zien wat ze op dat specifieke moment in de toekomst aan het doen zijn.

flashforwardNatuurlijk is niet duidelijk of die visioenen echt zijn, maar ze hebben veel impact op ieders levens. In FlashForward volg je een aantal mensen vanaf kort voor de blackout, waaronder FBI-agent Mark Benford. Benford ziet in zijn visioen dat hij bezig zal zijn met een onderzoek naar de blackout en al snel zijn hij en zijn team ook daadwerkelijk aan de slag met dat onderzoek. Ook volgen we zijn vrouw, dochtertje, babysitter, collega’s, baas en nog wat mensen in hun levens.

Hoewel FlashForward spannend te noemen is, gebeurt er niet enorm veel. De spanning zit vooral in het drama en mysterie. Net als in Lost zijn er veel vragen en zodra die (deels) beantwoord worden, roept dat nieuwe vragen op, waardoor je als kijker steeds nieuwsgieriger wordt. Bedenk dat je daar wel tegen moet kunnen. Het is niet waarschijnlijk dat je op korte termijn antwoorden krijgt op de grootste vragen, je wordt toch altijd een beetje aan het lijntje gehouden. Als dat geen probleem is, kun je aan FlashForward een goede avondbesteding hebben.

Meer info: TVRage.

Rubriek: TV

Reageren is momenteel niet mogelijk.