19 May
2007

Lay-out Lurven.nl aangepast

Vaste bezoekers zullen het de afgelopen dagen gemerkt hebben: de lay-out van Lurven.nl is op de schop gegaan. Het uiterlijk van de site doet grotendeels nog denken aan dat van voorheen, maar om de leesbaarheid en de aantrekkelijkheid te vergroten was het nodig om een aantal zaken aan te pakken.

Een aantal van de grootste veranderingen op een rijtje: alleereerst is de achtergrondkleur aan de randen om de site veranderd van een vrij hard groen naar zachtblauw. De menubalk aan de top is veranderd van een donkere naar een lichte kleur, waardoor deze nu veel meer in het oog springt en niet meer wegvalt in de achtergrond. Het lettertype van de artikelen is aangepast en de lettergrootte iets opgevoerd, waardoor de teksten nu natuurlijker overkomen. Om die reden is ook de kleur van de links in de tekst veranderd van een fel lichtblauw naar een rustiger donkerblauw.

Verder is de plaatsing van een aantal elementen op de site veranderd. De zoekbalken zijn nu bovenin de rechtermenubalk geplaatst op een uitnodigendere positie. Daarentegen is het kalendertje waarmee je de archieven van Lurven.nl kunt induiken verhuisd naar onderaan de linkermenubalk. De linkerbalk is nu de plek om te navigeren binnen de site: daarvoor is er ook een gedeelte Nieuwste artikelen toegevoegd, waarmee je vanuit ieder artikel snel naar de vijf nieuwste teksten kunt klikken. Overigens zie je nu alleen de kleur van een menulink veranderen wanneer je de muis eroverheen beweegt, wat ook rustiger voor het oog is dan de oude methode waarbij de tekst ‘ingedrukt’ werd.

Lurven.nl blijft altijd in ontwikkeling, dus een oplettend oog zou de komende tijd wellicht nog andere kleine aanpassingen kunnen bespeuren. Mocht je tips hebben voor verdere verbeteringen aan de lay-out, laat dan hieronder een reactie achter of gebruik het contactformulier boven in het menu.

Rubriek: Mededelingen

Reageren is momenteel niet mogelijk.