11 Jun
2007

Lurven.nl bestaat een jaar

Vandaag precies een jaar geleden was de aankondiging van het online gaan van Lurven.nl het allereerste bericht op deze site. Lurven.nl is dus jarig! Helaas, geen taart en slingers, geen partijtje waarbij je je zwembroek mee moet nemen maar het nog een verrassing blijft wat we gaan doen en dus ook geen zakdoekje leggen en cadeautjes. In plaats daarvan geef ik je een blik op de ontwikkeling van de site in het afgelopen jaar.

Lurven bestaat een jaar

Lurven.nl begon met een dagelijks bezoekersaantal dat op één hand te tellen was. Omdat het niet tot de mogelijkheden behoort om geld uit te geven aan PR, moet de site het voor de groei hebben van links op andere websites, mond-op-mond-reclame en bezoekers die de site via bijvoorbeeld Google vinden. Inmiddels bevat de site maar liefst 96 artikelen en is hij flink gegroeid naar zo’n 6000 unieke bezoekers in de afgelopen 30 dagen, die samen bijna 10.000 paginaweergaves opleverden. Dat zijn sprekende cijfers.

De artikelen van Lurven.nl

De eer van het eerste inhoudelijke artikel op de site was voor de analyse van Servië en Montenegro tegen Nederland. Van het WK Voetbal 2006 werden op Lurven.nl alle wedstrijden van het Nederlands Elftal besproken. Ook volgden later analyses van clubs en enkele wedstrijden uit de eredivisie, waarvan de analyse van Ajax bij de seizoenstart van 2006-2007 op dit moment zelfs het meest bekeken artikel op de site is met ruim 3000 bezichtigingen.

De eerste filmrecensie op Lurven.nl was van de film Find me Guilty uit 2006, met Vin Diesel in de hoofdrol. De filmrecensies op Lurven.nl onderscheiden zich van andere doordat er hier geen spoilers te vinden zijn: je kunt de recensies lezen zonder dat je het verhaal verklapt krijgt. Van de 20 filmrecensies die in een jaar op Lurven.nl verschenen, is de recensie van Pirates of the Caribbean 3: At World’s End het best bekeken, ondanks dat dit een van de recentste is. Al bijna 3000 mensen lazen deze bespreking.

In de categorie Digitaal blijkt het artikel over het bekijken van buitenlandse tv-series via internet het populairst, het is meer dan 2600 keer bekeken. Het artikel in de categorie Algemeen over de echte namen en artiestennamen van beroemde mensen was ook een topper: ruim 2100 mensen lazen het artikel al. Blijkbaar spreekt zo’n mysterie erg tot de verbeelding!

De toekomst

Lurven.nl zal op dezelfde manier blijven doorgaan als afgelopen jaar. Met enkele nieuwe artikelen per week is het de moeite waard om regelmatig een kijkje te komen nemen (en alle familie, vrienden, kennissen, buren en vreemdelingen die je op straat tegenkomt, hierheen te sturen natuurlijk). Wat kun je zoal verwachten?

In ‘Digitaal’ zullen de komende tijd uitgebreide artikelen verschijnen met handige uitleg over zaken waar verrassenderwijs veel informatie over te geven is. Denk bijvoorbeeld aan wachtwoorden en backups. In ‘Film, DVD en TV’ blijf ik filmrecensies maken en zal het onderdeel TV wat meer aandacht krijgen met meer recensies van televisieseries. In ‘Voetbal’ zullen wat minder wedstrijden geanalyseerd worden en wat meer algemene analyses verschijnen, zoals van de selecties van de grote clubs bij de seizoensstart.

Tot slot

De dank van Lurven.nl gaat uit naar al die bezoekers, maar ook naar de beheerders van de websites die zo vriendelijk zijn naar ons te linken. Verder bedank ik in het bijzonder Oceria voor zijn reacties op deze site, hij is degene die er het meeste plaatste.

Wie opmerkingen of suggesties heeft voor de website of de inhoud, kan deze natuurlijk in de reacties hieronder achterlaten, of via de Contactknop bovenaan naar mij sturen. Alle feedback en ideeën zijn welkom!

Rubriek: Mededelingen

4 Reacties op “Lurven.nl bestaat een jaar”

Reageer zelf

Gefeliciteerd!!! Ik hoop dat Lurven.nl nog heel veel jaar door blijft gaan met recensies, leuke foto’s en dergelijke.

Geweldig Lurven. Gefeliciteerd.
Ik was een poosje niet bij je op bezoek geweest, maar sta er van te kijken hoe je site gegroeid is, en het aantal bezoekers.
ga zo door.

Diedde Verde

Gelukkig wordt ik niet gefeliciteerd met het plaatsen van mijn buitengewoon interessante bijdragen 😉

Wosko, ietwat na dato wil ik je toch nog feliciteren met je eerste verjaardag !

Hoera, hoera, hoera (-:]~>

Shit, in een zo belangrijke post genoemd worden en hem dan volledig missen: dat is toch wel een blamage.
Bij deze maak ik hem goed!

Alsnog van harte gefeliciteerd met het eerste jaar Lurven. Mogen er nog vele jaren volgen!