25 Jun
2007

Filmpremieres van juli 2007

Voor filmpremières is de zomer een populair seizoen. Grote titels worden vaak in de zomer uitgebracht in de hoop het vakantie vierende publiek te verleiden. Zoals we bij de filmpremieres van juni al zagen, levert dat de nodige kaskrakers op. De belangrijkste premieres van komende maand bespreek ik hieronder, gesorteerd op datum.

4 juli: Transformers

Optimus PrimeJeugdsentiment! In de jaren 80 was ik een fanatieke kijker van de tekenfilmserie Transformers, over de strijd tussen de kwaadaardige Decepticons van Megatron en de heldhaftige Autobots onder leiding van Optimus Prime. De tekenfilmserie leverde na twee seizoenen zelfs een bioscoopfilm op, natuurlijk ook getekend in dezelfde stijl. Daarna kwam er nog een derde seizoen van deze originele Transformers. In de jaren daarna bracht men verschillende nieuwe Transformers-animatieseries met hun eigen verhaallijnen uit, maar de charme van de oorspronkelijke serie werd daarmee niet gevangen.

Omdat de serie blijkbaar bij meer mensen nog steeds leeft (of omdat de verkoop van de speelgoedrobots zo goed liep), heeft men besloten een nieuwe Transformers-film te maken. Dit keer wordt het een live-action film: de computereffecten zijn tegenwoordig zo goed, dat men erop vertrouwt de huizenhoge robots realistisch in een echte film te kunnen plaatsen. Ik moet zeggen dat ik ten tijde van de tekenfilmserie 20 jaar geleden al van zo’n opzet droomde, dus wordt mijn geduld eindelijk beloond. De film belooft zeer veel spektakel en zal wel behoorlijk afwijken van het oorspronkelijke verhaal, maar 23 jaar na dato is het in elk geval te billijken dat men de zaken aanpast aan de tijd van nu. Inmiddels is de recensie van Transformers op Lurven.nl verschenen.

11 juli: Harry Potter And The Order Of The Phoenix

Een van de gegarandeerde successen van dit jaar zal Harry Potter En De Orde Van De Feniks zijn. Met de boeken van Harry Potter is een geweldige rage bij jong en oud ontstaan en de films blijken net zo goed bij een breed publiek aan te slaan. De boeken hebben schrijfster J.K. Rowling vele malen miljonair gemaakt en gezien de bezoekersaantallen bij de vorige Harry Potter-films zal deze dame ook nog een leuk zakcentje aan de filmrechten hebben overgehouden.

We zijn dus aanbeland bij de vijfde film in de serie, wat betekent dat er de komende jaren nog twee zullen volgen. Omdat het fenomeen Harry Potter bij iedere lezer bekend zal zijn, behoeft deze film geen verdere uitleg. Hou je van Harry, ga lekker genieten. Haat je Harry, houd dan je afstand en ga bijvoorbeeld een van de andere films op deze pagina bekijken.

19 juli: Death at a Funeral

Frank Oz, vooral bekend als de stem van Star Wars-Jedi Yoda en verschillende Muppets, heeft ook een aardige carrière als regisseur. Van zijn hand kwamen o.a. de films The Score en The Stepford Wives, maar ook de jaren 80-remake van The Little Shop of Horrors met Rick Moranis en de animatie The Dark Crystal.

Een aardige lijst, wat mij reden geeft om een nieuwe film van Frank Oz positief te benaderen. Dit keer brengt hij ons een komisch Brits/Amerikaans drama met acteurs als Peter Dinklage (o.a. The Station Agent en Find me guilty) en Alan Tudyk (uit de serie Firefly en de film Serenity). De film belooft een zwarte komedie te worden met een goed verhaal en fijne personages.

26 juli: The Host/Gwoemul

Zuid-Koreaanse films zien we in Nederland niet elke dag langskomen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er in Zuid-Korea geen films gemaakt worden of dat ze niet de moeite waard zijn. The Host wordt omschreven als een horrorfilm met de nodige actie en humor erin. Mij lijkt deze film juist om die reden erg interessant. Van Hollywoodzijde zien we genoeg films verschijnen met deze combinatie. Ik ben juist benieuwd hoe in een land met een heel andere filmindustrie dit recept wordt aangepakt.

26 juli: Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer

In 2005 kwam de film Fantastic Four uit, een verfilming van de strips over vier mensen die bijzondere superkrachten krijgen. De film was niet bepaald een topper, maar goed kijkbaar. De film heeft zijn budget schijnbaar ruimschoots terugverdiend, voornamelijk doordat comics in Amerika big business zijn en de fans daarvan massaal komen opdagen bij een stripverfilming. Winst is goed, dus wordt er een vervolg gemaakt.

De cast wordt afgestofd, een nieuw verhaal wordt klaargestoomd en de CGI-farms aangezwengeld. Van Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer kun je het nodige spektakel verwachten, maar waarschijnlijk hoef je van het verhaal geen al te hoge pet op te hebben. Leuk voor een zomerdag met slecht weer als je vermaak wilt zonder te veel na te moeten denken.

26 juli: I Now Pronounce You Chuck and Larry

Natuurlijk kan een Amerikaane comedy niet ontbreken in de zomer. Daarom gooit Adam Sandler er nog maar een film tegenaan. Samen met Kevin James (bekend van de serie The king of Queens) speelt hij de hoofdrol in I Now Pronounce You Chuck and Larry. Naar het zich laat aanzien zal de film een vrij beproefde formule volgen en dus niet al te verrassend zijn qua verhaal. Naast genoemde acteurs heeft men echter behoorlijke namen als Jessica Biel, Dan Aykroyd, Steve Buscemi en Ving Rhames weten te strikken. Als het een beetje meezit weten de acteurs de film daadwerkelijk komisch te maken.

Overige filmpremières

Hou je van Franse films? Dan kun je je in juli uitleven. Deze Franse films kun je verwachten:

  • Les Temoins
  • Sounds of Sand (Si le vent soulève les sables)
  • Mon fils à moi
  • Ensemble, c’est tout

Behalve deze films gaan in juli 2007 ook nog in première:

  • Drama/Mex
  • Boy Called Twist
  • Fur: An Imaginary Portrait of Diane Arbus
  • White Noise 2: The Light
  • ZOOP In Zuid-Amerika
  • Crónica de una fuga
Rubriek: Films en DVD

Reageren is momenteel niet mogelijk.