28 Jul
2007

Filmrecensie Epic Movie (USA,2006)

Kort verslag: Rampzalige pulp.

Epic Movie is een comedy die gemaakt is met als enige doel om zoveel mogelijk grappen te maken ten koste van andere films. Triest genoeg blijkt dit de waarschijnlijk eerste parodiefilm te zijn die dat doel volledig mist en erin slaagt geen enkele grap te maken. Nog geen glimlach verscheen er op mijn gezicht tijdens het kijken van deze film. Zelfs de bloopers tijdens de aftiteling zijn niet leuk en dan moet je het wel heel bont maken. Als ik deze film eerder had gezien, had ik hem zeker opgenomen in de slechtste films van 2006.

Verhaal

Verhaal? Welk verhaal?

Personages

In een parodie horen de personages ervoor te zorgen dat de film grappig is. Er is een gigantische waslijst aan acteurs ingeschakeld voor deze film en wonderbaarlijk genoeg falen ze allemaal.

Humor

Filmposter Epic MovieEpic Movie wordt aangeprezen als een komische film die vele andere films parodieert. Nu ken ik zo ongeveer alle films waarnaar Epic Movie verwijst, maar parodiëren zou ik het niet willen noemen. De makers hebben goed naar de oorspronkelijke films gekeken en vervolgens de
minst grappige persiflage uitgewerkt, die iemand zou kunnen bedenken.

De enige momenten in de film die enigszins te herkennen waren als een poging tot humor, waren angstaanjagend uitgekauwde clichés die in verschrikkelijk slechte andere films al beter zijn gebruikt. Serieus, is er nog íemand die moet lachen om een tak die tot vijf keer toe in het gezicht van het ene personage slaat, waarna het bij het volgende personage herhaald wordt?

Conclusie

Epic Movie is een gedrocht van een film. Ik stel voor om in het woordenboek bij het woord ‘flop’ alleen het synoniem ‘Epic Movie’ op te nemen. Als je van plan bent om in een melige bui toch deze film te gaan kijken, leef je dan eerst uit op je paddoverzameling.

Ik probeer te bedenken of ik nog iets positiefs kan schrijven over deze film. Mocht je ooit op zoek zijn naar een goede methode om iemand te martelen, dan is Epic Movie een perfecte film! Vooruit, toch nog een pluspunt: sommige sets zijn best aardig gekopiëerd n.a.v. de film die er geparodieerd wordt. Omdat er dus klaarblijkelijk nog íemand in de crew hard gewerkt heeft aan deze film, zal ik geen 1 uitdelen.

Oordeel: 2-/10

IMDB: Epic Movie
Soort film: Comedy (poging tot)
Cast: Kal Penn, Jennifer Coolidge, Jayma Mays
Regie: Jason Friedberg, Aaron Seltzer
Looptijd: 86 minuten
Bios/DVD: DVD

Heb jij een grap kunnen ontdekken in Epic Movie?

Bekijk ook andere Lurven Filmrecensies.

Rubriek: Films en DVD

Een Reactie op “Filmrecensie Epic Movie (USA,2006)”

Reageer zelf

hoezo niet grappig, hij is echt geniaal man, jij hebt echt geen gevoel voor humor als je dit geen leuke film vind