24 Jul
2007

Filmpremieres van augustus 2007

De filmpremieres in juli kenden al een aantal grote publiekstrekkers. Omdat in de zomer meer mensen tijd hebben om naar de bioscoop te gaan, is het een geschikt seizoen om nieuwe films uit te brengen. Ook in augustus zien we daarom weer een aantal grote titels verschijnen. Lurven.nl heeft de aantrekkelijkste voor je op een rijtje gezet.

Je zou zo ongeveer iedere dag van augustus een nieuwe film in de bios kunnen kijken. Omdat er deze maand zoveel films uitgebracht worden, bespreek ik deze keer maar liefst 9 films. Ideaal dus als je nog op zoek bent naar filmtips.

1 augustus: Ratatouille

RatatouilleHet nieuwste product van de samenwerking tussen Disney en Pixar gaat over een rat, wat niet verrassend is als je naar de titel van de film kijkt. Deze animatiefilm is in Amerika euforisch ontvangen en wordt al voorzichtig de beste Pixar-film tot nu toe genoemd. Of dat zo is, is natuurlijk afwachten, maar aangezien Pixar al een aantal geslaagde films op haar naam heeft met de Toy Story-films, Finding Nemo en vorig jaar nog met Cars, mogen we hoge verwachtingen hebben van Ratatouille.

2 augustus: London To Brighton

Deze psychologische thriller volgt de dag van een prostituee van rond de 30 en een 11-jarig meisje, die zich samen moeten redden in de onderwereld. Stevige thrillers komen veelal van Amerikaanse bodem, waardoor het interessant is om te zien wat de Engelsen maken van een het genoemde thema. Op verschillende filmfestivals is deze film erg goed beoordeeld. De film zal niet grootschalig uitgebracht worden, dus zoek hem op in het filmhuis.

9 augustus: Evan Almighty

Dit is de opvolger van de comedy Bruce Almighty, waarin Jim Carrey een man speelt die van God almachtige krachten ontvangt. Carrey speelt niet mee in Evan Almighty, dit keer wordt de hoofdrol gespeeld door Steve Carell (niet te verwarren met Rudi), o.a. bekend van de Amerikaanse uitvoering van de tv-serie The Office. Morgan Freeman keert wel terug in de rol van God.

Hoewel het bij een comedy met een origineel idee afwachten is hoe leuk een vervolg wordt dat met hetzelfde idee aan de slag gaat, heeft men het concept een zodanige draai gegeven, dat dit toch wel een aardige film kan blijken te zijn. Het zal geen hoogstaand verhaal opleveren, meer een typische, degelijke Amerikaanse comedy met genoeg grappen om je een avondje zoet te houden.

16 augustus: Becoming Jane

Een romantische biografie over schrijfster Jane Austen, voordat ze bekend werd. Deze film trekt vooral de aandacht vanwege de aansprekende cast, met Anne Hathaway (Brokeback Mountain, The Devil Wears Prada) en James McAvoy (The Last King of Scotland, The Chronicles of Narnia). Regisseur Julian Jarrold heeft voornamelijk tv-films geregisseerd, dus ben ik benieuwd of hij met Becoming Jane ook het witte doek blijkt aan te kunnen. Dergelijke historische/biografische films zijn niet mijn favoriete genre, maar met goede acteurs valt er meestal toch iets moois van te maken.

16 augustus: Planet Terror

In juni kwam al het eerste deel van Grindhouse in de bioscoop, zie ook de recensie van Grindhouse: Death Proof. Dat deel werd door Quentin Tarantino geregisseerd en nu komt dus deel 2 van deze dubbelfilm uit, dat geregisseerd is door Robert Rodriquez. Omdat Death Proof me goed beviel, zal ik zeker ook Planet Terror gaan kijken, al is het te verwachten dat het echt een andere film wordt dan de Death Proof. Overeenkomsten zullen er ook wel zijn, omdat Tarantino en Rodriquez goede vrienden zijn en een soms vergelijkbare smaak hebben. Als je Death Proof hebt gezien, mag je Planet Terror natuurlijk niet missen.

16 augustus: The Simpsons Movie

The Simpsons MovieHier kijk ik watertandend naar uit. Ik ben al sinds de start van de serie fan van The Simpsons, de ‘tekenfilmserie voor volwassenen’, zoals hij destijds in Nederland aangeprezen werd. Na 18 seizoenen is het dan eindelijk tijd voor een volledige film van deze niet zo typische familie. De kracht van The Simpsons zit in de humor, de sterke personages en de talloze verwijzingen naar onze eigen maatschappij. Dit belooft een van de toppers van het jaar te worden. De film wordt geregisseerd door David Silverman, die al diverse afleveringen van de televisieserie regisseerde. Mmmm, donuts! Lees ook de recensie van The Simpsons Movie.

23 augustus: 1408

De verfilming van een kort verhaal van Stephen King, met John Cusack en Samuel L. Jackson, over een geheimzinnige hotelkamer. Het ziet ernaar uit dat dit weer eens een fatsoenlijke horrorfilm wordt. Hij wordt geregisseerd door Mikael Håfström, die 2 jaar geleden indruk maakte met de sterke thriller Derailed.

23 augustus: Rescue Dawn

Een avonturenfilm die zich afspeelt tijdens de Vietnamoorlog. Christian Bale speelt een neergeschoten piloot die moet zien te overleven. Bale’s carrière maakt de laatste jaren een stormachtige ontwikkeling door. Na zijn doorbraak in 2000 als seriemoordenaar Patrick Bateman in American Psycho, zette hij met Equilibrium, The Machinist, Batman Begins en vorige jaar The Prestige een indrukwekkend cv neer. Met hem in de hoofdrol denk ik dat deze film zeker de moeite waard zal zijn.

30 augustus: The Lookout

Een misdaadthriller met Joseph Gordon-Levitt (3rd Rock from the Sun, Mysterious Skin) en Jeff Daniels, twee prima acteurs. Het verhaal ziet er interessant uit: een jongeman met een geheugenhandicap belandt in een bende die een bank wil beroven.

Overige filmpremières

Behalve deze films gaan in augustus 2007 ook nog in première:

 • Molière
 • Congorama
 • The last legion
 • Gedo senki (Tales from Earthsea)
 • Reno 911!: Miami
 • Half Moon
 • Bratz – De Film
 • Infamous
 • Antônia
 • License To Wed
 • Wolfsbergen
 • Because I Said So
 • Alpha Dog
 • Disturbia
 • Once in a Lifetime: The Extraordinary Story of the New York Cosmos
 • Hairspray
 • Bordertown
 • Hot Rod
Rubriek: Films en DVD

Reageren is momenteel niet mogelijk.