8 Aug
2007

10 lessen die je leert van de tv-serie 24

Ook het zesde seizoen van de televisieserie 24 is weer een onderhoudend, maar vooral leerzaam seizoen. Lees niet verder als je het zesde seizoen (ook wel “dag 6” genoemd) nog wilt zien, want er wordt het een en ander verklapt. Spoiler alert dus!

1. Je moet nog altijd naar Jack luisteren!

Net als in de vorige seizoenen is het van levensbelang dat je altijd naar Jack Bauer luistert. Bij iedere gelegenheid benadrukt hij dit voor de zekerheid met opmerkingen als “Bill, you gotta listen me!” of “Listen to me Chloe!” Dus de volgende keer dat Jack zegt dat Coca Cola beter is dan Pepsi, geloof hem dan gewoon op zijn woord.

2. Mensen kunnen razendsnel genezen

Het is geen enkel probleem om twee jaar lang gemarteld te worden, en dan een dag later zware fysieke inspanningen te leveren. Mocht je op die dag dan nog door iemand mishandeld worden, tweemaal uit een ontploffend huis duiken en bijna verslagen worden in een heftige knokpartij, negeer dan het lichte fysieke ongemak – binnen een paar minuten zul je niets meer voelen!

3. Als er één president over de dam is

Amerikanen zijn dol op zwarte presidenten. Sterker nog, als er eenmaal eentje geweest is krijgen ze er geen genoeg van. Daarom zullen ze zo snel als ze kunnen wéér een zwarte president kiezen, het liefst eentje die familie is van de vorige.

4. Computers zijn luidruchtig en gaan nooit helemaal kapot

Jack Bauer in 24Elke computer zal bij iedere gelegenheid geluid maken. Het maakt niet uit wat je doet, maar iedere verandering op het scherm gaat áltijd gepaard met gepiep of gezoem. Als dit niet het geval is, wordt het tijd voor een nieuwe. Computers zijn zó ontworpen dat als ze worden opgeblazen in een explosie, er altijd nog een half bestand van de harde schijf te lezen is.

5. Terroristen komen uit een land zonder naam

Ergens in het Midden-Oosten ligt een land dat geen naam heeft. Terroristen gaan daar expres wonen in de hoop verwarring te zaaien, een soort van verstoppertje. De slimme Amerikanen hebben daar wat op gevonden. Wanneer de president en het kabinet overleggen, zullen ze daarom altijd praten over “het land van de terroristen” of “hun land”, zodat iedereen meteen weet over welk land het gaat.

6. Telefoons zijn zelflerend

Moderne mobieltjes denken met je mee. Als je een telefoon van iemand leent, zal deze automatisch al jouw favoriete telefoonnummers onder de speed-dial plaatsen. Dit werkt nog beter als je een willekeurige telefoon van een tafel pakt.

7. Terroristen maken het CTU graag wat makkelijker

Omdat CTU het in het bestrijden van terrorisme al zo zwaar heeft, gebruik terroristen altijd bommen met kleurige draadjes waarvan het complete schema voor CTU beschikbaar is. Het is wel zo sportief om de arme CTU-medewerkers een handje te helpen bij het onschadelijk maken als ze er na een lange zoektocht in geslaagd zijn te ontdekken waar jij de bom hebt verstopt.

8. Atoombommen zijn onschadelijk voor de eigenaar

De beste manier om jezelf 2 minuten de tijd te geven om te ontsnappen aan CTU, is een van je atoombommen, die iedereen doodt in een straal van tientallen kilometers, op een timer te zetten en voor CTU achter te laten. Zo hebben zij even hun handen vol zodat jij op je gemakje weg kunt rijden. Over een eventuele ontploffing hoef je je niet druk te maken, zoals je hierboven las.

9. Dodelijke vloeistoffen kun je rustig onbeheerd achterlaten

Wanneer je zojuist iemand hebt gemarteld met pijnopwekkende injecties van een mogelijk dodelijke vloeistof, kun je daarna met een gerust hart die spullen achterlaten in één kamer met de nog levende gemartelde. Wanneer een onbekende vraagt om even alleen gelaten te worden met deze man en de spullen, sta je dat zonder enig bezwaar toe.

10. Een helikopter besturen is net als fietsen

Je verleert het nooit. Als iemand dus zegt dat hij er lang geen bestuurd heeft, maar dat hij misschien wel een helikopter geland krijgt op een olieplatform, kun je er 100% op rekenen dat hij de helikopter ‘s nachts, midden op zee, met een jengelende puber in zijn nek, zonder problemen op een paar meter naast het olieplatform weet te manoeuvreren, zodat jij daarvan af kunt springen aan het touw dat uit de helikopter hangt. Zelfs als dat platform daarna direct opgeblazen wordt door tien raketten.

Rubriek: TV

Een Reactie op “10 lessen die je leert van de tv-serie 24”

Reageer zelf

Iets zegt me dat je de serie 24 niet heel erg goed vindt. 😉
Ik zal het alvast maar verklappen: ik kijk wel graag naar deze serie en neem hem ook op.