29 Aug
2007

Parapenter klaar om te springen

Parapenter op een berg

Om te beginnen: de parapenter op deze foto ben ik niet zelf! Er zijn mensen met gezond verstand, zoals ik, en mensen die het een goed idee vinden om zichzelf van een berg af te storten aan een paar touwtjes en een uit de kluiten gewassen theedoek. Even voor het begrip: parapenten is een sport waarbij je met een op een parachute lijkend glijscherm een bergtop afloopt, de lucht in gaat en al zwevend en sturend de grond in het dal bereikt. Er komt dus geen vliegtuig aan te pas.

Dat gezegd hebbende: van dichtbij ziet dit er bijzonder imposant uit. Als je boven op een berg ziet hoe iemand op een paar meter afstand zijn glijscherm oplaat in de gunstige wind, een beetje de helling af begint te wandelen met dat ding boven zich en dan het luchtruim ziet kiezen, kun je niet anders dan onder de indruk zijn.

De mens die de natuur bedwingt, maar ook één persoon die zich een tijdje helemaal losmaakt van de wereld. En met een dergelijk uitzicht om je heen kun je alleen maar genieten. Tip voor de enthousiastelingen: wanneer er duosprongen aangeboden worden, wacht dan tot vlak voor sluitingstijd voor extra korting.

Klik op de foto voor de grote versie

Rubriek: Foto's

Een Reactie op “Parapenter klaar om te springen”

Reageer zelf
Flying Brabander

Lekker late reactie mijnerzijds.

Maar de foto en bijkomend commentaar schreeuwen natuurlijk wel daarom.
😀

Deze jongen met minder gezond verstand ;-P vond het zeer leuk om zelf te proberen, maar het haalde het niet bij wat ik onlangs heb gedaan.
Toch maar ff een datum prikken om bij te kletsen, ‘t is alweer lang geleden.

De manier waarop hij zijn chute opzet is zeker imposant. Dat mochten wij destijds niet (als we het al zouden kunnen! :-D).
De lijnen kruislings, chute op laten komen, het juiste moment afwachten en vervolgens snel een halve draai (de goede kant op! :-D) en de berg/heuvel af rennen!

Overigens, is de gefotografeerde een bekende of zomaar een vliegert?