4 Sep
2007

Filmpremieres van september 2007

De zomervakanties komen ten eind en de topdagen in de bioscoop zijn dus weer even achter de rug. Niet voor niets worden we met de Albert Heijn Filmweken in deze periode de bioscopen ingelokt. De premieres die voor september gepland staan, zijn dan ook een stuk minder indrukwekkend dan de titels in de zomer. Toch zijn er wel weer wat films te vinden die mijn aandacht trekken. Weinig grote producties, waardoor er meer ruimte is voor de wat kleinere titels, die vaak heel aansprekend kunnen zijn. Hier dus een overzicht van de leukste filmpremieres van september 2007.

6 september: Goodbye Bafana

Het thema van dit biografische drama over de man die Nelson Mandela 20 jaar moest bewaken in de gevangenis, spreekt me zeker aan. Nog meer ben ik echter benieuwd naar het acteerwerk van Dennis Haysbert in de rol van Mandela. Haysbert is o.a. bekend als president Palmer in de serie 24, die hij daar uitstekend vervulde.

6 september: Crank

Dit is de Nederlandse première van een film die ik al gezien heb. Uit ervaring kan ik dus zeggen dat het een snelle, vermakelijke actiethriller is, met niet al te veel inhoud. Het concept waarop de film steunt is zelfs verrassend simpel, maar werkt eigenlijk heel aardig. Het levert bovendien heel wat komische momenten op. Zie het als een dun verhaal dat bedacht is om al die actie en humor aan op te hangen.

6 september: Mr. Brooks

Hoewel ik niet echt onder de indruk raak van de namen Kevin Costner en Demi Moore, schrikken ze me ook niet direct af. Als ik dus een interessant misdaadverhaal tegenkom met een veelbelovende cast om deze twee acteurs heen (William Hurt, Reiko Aylesworth, Danielle Panabaker (bekend van de serie Shark)), wil ik best de moeite nemen om zo’n film te bekijken.

6 september: Italianetz

Het acteerwerk van de jonge Kolya Spiridonov, die een vijfjarige wees speelt, moet bijzonder indrukwekkend zijn in dit Russische familiedrama. Niet mijn favoriete genre, maar het ziet ernaar uit dat Italianetz zo’n film is die niet vaak voorbij komt.

6 september: No reservations

Een romantische comedy met Catherine Zeta-Jones en de wat minder bekende Aaron Eckhart in de hoofdrollen. Beiden zijn degelijke acteurs, zonder nu tot de echte top te behoren. Des te beter is het dat de film een aardig onderwerp heeft waarbij juist de relatie tussen het hoofdpersonage en haar nichtje centraal staat. Bovendien wordt dat nichtje dan weer gespeeld door de 11 jaar oude Abigail Breslin, de ster van de sterke film Little Miss Sunshine. Zie inmiddels ook de recensie van No Reservations.

13 september: The Bourne Ultimatum

Voor mij dé film om deze maand naar uit te kijken. Ik heb genoten van The Bourne Identity en The Bourne Supremacy, waarop deze film het vervolg weer is. Ik verwacht ook veel van dit derde deel in de spannende actiereeks over de geheim agent met geheugenverlies, die niet meer welkom is bij zijn werkgever. Zie inmiddels de recensie van The Bourne Ultimatum.

27 september: Death Sentence

Een harde actiethriller met Kevin Bacon in de hoofdrol, die qua opzet een beetje doet denken aan de film Death Wish met Charles Bronson in de hoofdrol. Death Sentence is namelijk gebaseerd op een boek dat het vervolg is op het boek waarop Death Wish gebaseerd was. Ik ben erg benieuwd wat er ruim 30 jaar later wordt gemaakt van zo’n type film.

27 september: You Kill Me

Omschreven als een zwarte romantische comedy, een subgenre dat je niet vaak tegenkomt. Een prima cast met Ben Kingsley, Tea Leoni en Luke Wilson (de minder irritante van de broers) zou een origineel verhaal moeten vertolken.

27 september: Knocked up

De simpele omschrijving lijkt verre van boeiend: een jongeman krijgt van zijn one night stand te horen dat ze zwanger is. Een recept voor een slappe Amerikaanse tienercomedy? Ik zou het denken, maar er gaan veel geluiden op dat deze film verrassend volwassen en onverwacht grappig blijkt te zijn. Ik ben niet te beroerd om zo’n film de kans te geven, dus zal deze zeker (vroeg of laat) bekijken.

27 september: The Brave One

Jodie Foster op een revenge-trip? Dat klinkt goed. Het levert waarschijnlijk geen Rambo-taferelen op, maar subtielere ontwikkelingen en beter geacteerd drama.

Overige premieres in september 2007

 • Sconosciuta, La
 • Wedding Daze
 • The diving bell and the butterfly (Le scaphandre et le papillon)
 • Georgia Rule (zitten er echt nog mensen te wachten op comedies met Lindsay Lohan?)
 • Belle Toujours
 • A Sunday In Kigali (Un dimanche à Kigali)
 • Talk to me
 • Half Nelson
 • Opera Jawa
 • Transe
 • Once
 • Mijn naam is Eugene (Mein Name ist Eugen)
 • A Mighty Heart
 • Vier Minuten
Rubriek: Films en DVD

4 Reacties op “Filmpremieres van september 2007”

Reageer zelf

Handig, weer zo’n overzicht! Ik denk dat de film ‘Once’ ook zeker de moeite waard is om te bekijken. Wat denkt Lurven van deze film?

Once is een soort alledaagse musicalfilm, dat kan dus voor musicalliefhebbers zeker interessant zijn. Ik zou er zelf niet voor kiezen, al helemaal omdat de hele film met handheld-camera’s is opgenomen. Je krijgt dan van dat instabiele beeld als bijvoorbeeld bij Dancer in the Dark of The Blair Witch Project, wat niet goed is voor mijn maag 😉

Nou, volgens mij valt het wel mee met het musicalgehalte van de film. Deze film wordt zo wel omschreven op andere sites, maar als ik de trailer zie, dan hoor ik absoluut geen typische musicalliedjes en staan de acteurs ook niet opeens midden op straat of in een bos te zingen. Kijk maar eens op http://www.oncethemovie.com/

Een musical is het voor mij als liedjes worden gebruikt om elementen van het verhaal te vertellen. Dat is meestal niet mijn smaak, maar kan soms heel goed uitpakken. Als het een originele aanpak blijkt te zijn, zoals bijvoorbeeld in Moulin Rouge of Tenacious D: The Pick of Destiny, dan wordt het voor mij meteen een stuk interessanter. Misschien heb je dus gelijk en wordt het tijd om deze te gaan kijken!