9 Nov
2007

Recensie tv-serie: Big Shots (USA)

Lurven.nl bespreekt nieuwe televisieseries van dit seizoen. Voorlopig zijn deze alleen te zien op de Amerikaanse televisie, maar wel te downloaden via torrents en nieuwsservers.

Big Shots is een dramaserie met een komisch tintje. In veel dingen doet de serie denken aan Desperate Housewives: de stijl is vergelijkbaar en ook hier wordt een kliekje mensen gevolgd in hun dagelijkse beslommeringen. In dit geval draait het echter om mannen.

Het verhaal

De cast van Big ShotsIn Big Shots zien we vier vrienden van begin 40 die elkaar al een tijdje kennen. Stuk voor stuk hebben ze een hoge leidinggevende positie. De kijker krijgt hen hoofdzakelijk te zien in hun privéleven, al flitsen er wel wat momenten op het werk voorbij.

Wat deze serie interessant moet maken is hoe deze mannen zeer succesvol zijn in hun werk, maar hun privélevens totaal overhoop hebben liggen. Een prototype voor de moderne carrièretijger wellicht? In Amerika is dit in elk geval een bekend beeld en het zal dan ook zeker een flinke groep mensen daar aanspreken.

De lichte humor van de serie zit hem in de herkenning en in de overdrijving. De vier vrienden zijn verschillende types waarbij iedere kijker met een beetje fantasie zichzelf kan herkennen in een van de vier (mits hij zichzelf even als wat yupperige carrièreman voorstelt natuurlijk). Om de boel wat pittiger te maken zijn er extreme, maar niet onmogelijke situaties verzonnen waarin de heren verzeild raken. Om er maar eentje te verklappen: het is niet voldoende dat een van hen een maitresse heeft, maar hij krijgt het voor elkaar om samen met haar dezelfde therapeut te bezoeken als hij met zijn vrouw doet.

Conclusies

Peyton ListDat maakt van Big Shots licht verteerbaar vermaak. Hoogstaand is het absoluut niet: het eerder genoemde Desperate Housewives, hoewel gericht op een ander publiek, is subtieler, grappiger en beter doordacht. Toch kun je Big Shots best eens opzetten als je niets te doen hebt. Met veel muziek op de achtergrond en vlotte dialogen hoef je je in elk geval niet te vervelen.

IMDB: Big Shots
TVRage: Big Shots
Genre: Drama/Comedy
Cast: Dylan McDermott, Christopher Titus, Joshua Malina, Michael Vartan, Peyton List
Looptijd: 43 minuten

Rubriek: TV

Reageren is momenteel niet mogelijk.