19 Nov
2007

Recensie tv-serie: Life is Wild (USA)

Lurven.nl bespreekt nieuwe televisieseries van dit seizoen. Voorlopig zijn deze alleen te zien op de Amerikaanse televisie, maar wel te downloaden via torrents en nieuwsservers.

Introductie

Het leven is wild, maar de titel van Life is Wild heeft daar niet alleen betrekking op. De serie speelt zich af in Zuid-Afrika, waar het wildlife (wilde dieren) welig tiert. Olifanten, leeuwen, giraffen, nijlpaarden, neushoorns, noem maar op. Je komt ze allemaal tegen in deze nieuwe serie.

Het verhaal

Life is wild is een wat luchtige dramaserie. Danny Clarke is een dierenarts die zijn familie voor een jaar meesleurt naar Zuid-Afrika, waar hij dieren gaat helpen. De tweede reden voor dit uitstapje is dat hij zijn verscheurde gezin graag dichter bij elkaar wil brengen.

Zijn vrouw is overleden en met zijn dochter en zoontje vormt hij nu een nieuw gezin met zijn nieuwe vrouw en diens zoon en dochtertje. TV-serie Life is wildDat klikt allemaal nog niet zoals het zou moeten en vooral zijn stiefzoon loopt flink te puberen. Een extreem andere omgeving zou de zaken er anders voor moeten zetten.

Het verhaal van deze familie is belangrijk in de serie, maar minstens zo belangrijk zijn de gebeurtenissen rondom de dieren. De makers brengen met veel plezier allerlei wilde dieren in beeld. Het dierenarts-gegeven is een uitgelezen kans om de kijker te trakteren op wilde en tamme Afrikaanse dieren en bovendien wat Zuid-Afrikaanse cultuur bij te brengen.

Conclusies

Life is Wild is een vlot lopende serie met genoeg ontwikkelingen om je zoet te houden. De natuurbeelden die je te zien krijgt zijn prachtig, de dieren zijn voor iedere liefhebber een lust om naar te kijken. De verhalen in de afleveringen zijn misschien niet wereldschokkend, maar het is weer eens wat anders dan je dagelijks soap of een snelle politieserie.

Wie zich interesseert voor dieren en/of Afrika kan veel plezier beleven aan Life is Wild, omdat hiervan genoeg aan bod komt. Los daarvan is het ook gewoon een hele aardige dramaserie met af en toe wat lichte humor. Lekker tijdverdrijf dus en voor wie wil, ook wat voer voor diepere gedachten.

IMDB: Life is Wild
TVRage: Life is Wild
Genre: Drama/avontuur/comedy
Cast: D.W. Moffett, Stephanie Niznik, Leah Pipes, K’Sun Ray, Andrew St. John
Looptijd: 43 minuten

Rubriek: TV

Reageren is momenteel niet mogelijk.