21 Nov
2007

Recensie tv-serie: Women’s Murder Club (USA)

Een politieserie draait om het oplossen van misdaden. Omdat er zoveel series zijn in deze categorie, proberen televisiemakers bijzondere invalshoeken te bedenken om een serie te laten opvallen tussen de massa.

Het verhaal

De titel Women’s Murder Club wijst in de richting van de invalshoek van deze serie. Het betreft hier niet een gezellig naaikransje met homicidale neigingen, zoals ik eerst dacht n.a.v. die titel. Integendeel: het gaat om een clubje vrouwen dat van de kant van de wet te maken krijgt met moorden en zich inzet om deze op te lossen.

De vier vrouwen waar het om draait hebben verschillende beroepen, maar werken veel samen: een politie-inspecteur, een medisch onderzoeker, een journaliste en een openbare aanklager hebben beroepsmatig veel met elkaar te maken. Daarnaast zijn ze privé bevriend.

Persoonlijk drama

Deze invalshoek levert een politieserie op die naast de te onderzoeken moorden de nadruk legt op de privélevens en onderlinge relaties van deze dames. Women’s Murder ClubVanaf de eerste minuut van de eerste aflevering is het duidelijk dat we meer dan ooit worden geacht mee te leven met de hoofdpersonen.

Het lief en leed dat de vrouwen van Women’s Murder Club met elkaar delen, delen wij als kijkers mee. Al vroeg in de serie wordt duidelijk met wat voor persoonlijke dilemma’s deze vrouwen kampen en hoe zij hiermee omgaan.

Conclusies

Deze combinatie van spannende moordzaken en intriges op persoonlijk vlak levert goed verteerbaar kijkvoer op. De persoonlijkheden van de vrouwen lopen zodanig uiteen dat ze ieder op hun eigen manier interessant zijn en iedere kijker wel zijn eigen favoriet zal hebben.

Voor mij levert de serie geen meerwaarde op. De misdaadseries die ik al volg hebben inderdaad ook originele invalshoeken en deze spreken mij nu eenmaal meer aan dan die van Women’s Murder Club. Toch zal er genoeg publiek te vinden zijn voor een dergelijke serie met vier sterke vrouwen in de hoofdrol. Women’s Murder Club wordt in Nederland uitgezonden door RTL4.

IMDB: Women’s Murder Club
TVRage: Women’s Murder Club
Genre: Drama/Misdaad
Cast: Angie Harmon, Paula Newsome, Laura Harris, Aubrey Dollar
Looptijd: 43 minuten

Rubriek: TV

Reageren is momenteel niet mogelijk.