4 Dec
2007

Filmpremieres van december 2007

Rond de feestdagen in december nemen veel ouders hun kinderen mee naar de bioscoop. Gezellig op een donkere winteravond met zijn allen een familiefilm gaan bekijken. Het is dan ook niet verrassend dat in december weer veel voor kinderen geschikte films in première gaan.

6 december: Mr. Magorium’s Wonder Emporium/De Wonderwinkel Van Mr. Magorium

Dit regiedebuut van Zach Helm is een vrolijke familiefilm over een bijzondere en fantasierijke speelgoedwinkel. Dat wordt dus een kleurrijke en waarschijnlijk sentimentele film, geschikt om met de kinderen naartoe te gaan. De bekendste acteurs hier zijn Natalie Portman en Dustin Hoffman.

6 december: Blindsight

Een documentaire over zes blinde Tibetaanse tieners, die besluiten een hoge berg naast de Mount Everest te beklimmen. Iets dat voor veel ziende mensen al best een klus zal zijn, dus interessant om te zien hoe het deze blinde jongeren vergaat.

6 december: The Golden Compass

Wederom een familiefilm: dit is een verfilming van een boek van Philip Pullman. De spannende avonturenfilm gaat over een jong meisje dat een zware reis moet aangaan in een andere dimensie. Leuke cast met Nicole Kidman, Daniel Craig, Freddie Highmore, Ian McKellen, Eva Green, Kathy Bates en Christopher Lee. Ook leuk dat het duo uit de laatste James-Bondfilm, Craig en Green, hier terugkeert in andere rollen in een totaal andere film.

12 december: Bee Movie

Een nieuwe computeranimatiefilm uit de koker van DreamWorks. Hierin gaan we ontdekken wat men voor grappige dingen met bijen kan verzinnen. De kracht van deze film zou hem moeten zitten in de interactie tussen bijen en mensen. Zoals altijd zijn er wat beroemdheden opgetrommeld om de stemmen in te spreken: Jerry Seinfeld, Renée Zellweger, Matthew Broderick, John Goodman, Ray Liotta, Oprah Winfrey, Chris Rock en Sting zijn o.a. te horen.

13 december: My Blueberry Nights

Zangeres Norah Jones maakt haar acteerdebuut in deze romantische roadmovie. Met Jude Law, Natalie Portman en Rachel Weisz heeft ze meteen een stevige cast om haar overeind te houden. De film gaat over een jonge vrouw die al zoekend naar antwoorden over de liefde het land afreist.

13 december: Run, Fat Boy, Run

David Schwimmer, bekend als Ross uit Friends, regisseert voor het eerst een bioscoopfilm. Run, Fat Boy, Run is geschreven door hoofdrolspeler Simon Pegg, die we weer kennen van Shaun of the Dead en Hot Fuzz. Aangezien het hier een comedy betreft, zou je denken dat deze samenwerking een garantie voor succes is, maar dat is natuurlijk giswerk. Feit is dat we hier met vakmensen op dit gebied te maken hebben en de verwachtingen dus hoog mogen zijn. Het thema biedt in elk geval genoeg houvast voor grappen: een dikkerd wil zijn ex terugwinnen door het lopen van een marathon.

13 december: Fred Claus

Wat mag er in december nou niet ontbreken in de bios? Een kerstfilm natuurlijk. Fred Claus gaat echter eens niet over de kerstman, maar over zijn oudere broer en tegenpool. Deze kerstcomedy wordt geregisseerd door David Dobkin, de maker van Wedding Crashers en Shanghai Knights. Met Vince Vaughn in de hoofdrol kan er dan ook weinig twijfel bestaan over de stijl van de film. Verder spelen Paul Giamatti, wederom Rachel Weisz, Kevin Spacey en Miranda Richardson mee.

13 december: Enchanted

EnchantedNaar deze film kijk ik het meest uit deze maand. Enchanted is een combinatie tussen Disney-animatie en normale film, waarbij creatief omgegaan wordt met de overgang hiertussen. Het belooft een film vol humor, muziek, avontuur en romantiek te worden. Vooral deze combinatie stemt mij hoopvol dat Disney weer eens een klassieker zou weten neer te zetten. Zie ook de recensie van Enchanted.

20 december: I am Legend

Een futuristische actiethriller met Will Smith in de hoofdrol. Een heel diepgaand verhaal hoeven we dus eigenlijk niet te verwachten, maar het idee kan zeker een spannende thriller opleveren. Will Smith speelt een geleerde die immuun blijkt te zijn voor een virus dat vrijwel de hele mensheid heeft uitgeroeid. Hij moet op zoek naar een manier om de wereld te redden.

20 december: Moordwijven

De nieuwste film van Dick Maas, de bekende Flodder-regisseur. Ook dit is weer een comedy, dit keer over drie rijke vrouwen die een moordplan hebben bedacht dat niet helemaal uitpakt zoals gepland. Veel bekende namen in deze film: Pierre Bokma, Hans Kesting, Bracha van Doesburgh, Horace Cohen, Ellen ten Damme, Sanne Wallis de Vries en vele anderen.

20 december: P.S. I Love You

Een komisch drama met Hilary Swank, Gerard Butler en Lisa Kudrow. Swank speelt een jonge vrouw wiens man haar op een bijzondere en onalledaagse manier steun geeft. Het concept kan zeker werken, het wordt even afwachten hoe de uitvoering is.

20 december: 2 Days in Paris

Julie Delpy is vooral bekend als actrice (Before Sunrise, Trois Couleurs), maar regisseert inmiddels ook. Ze regisseert zichzelf in deze romantische comedy, over een stel, Marion en Jack, dat hun relatie probeert op te krikken door Parijs te bezoeken. In die stad groeide Marion namelijk op. Helaas voor Jack deed ze nog wel meer daar. Het benieuwt me zeer wat Delpy van deze film heeft gemaakt: het biedt niet alleen ruimte voor allerlei relatieperikelen, maar ook om de cultuurverschillen uit te buiten.

Overige films

Verder gaan deze maand nog in première:

  • Tuya’s Marriage (Tuya de hun shi)
  • De Drie Musketiers
  • The Year My Parents Went On Vacation
  • Voleurs de chevaux
  • De Verloren Schat Van De Tempelridders II
  • K3 En De Kattenprins
  • Elizabeth: The Golden Age
Rubriek: Films en DVD

Reageren is momenteel niet mogelijk.