10 Mar
2008

De 5 slechtste films van 2007

Na de 5 beste films van 2007 is het tijd voor de lijst met slechtste films. Het samenstellen van deze lijst was nog best lastig. Niet dat er in 2007 zo weinig slechte films zijn uitgekomen: zoals ieder jaar was de lijst met bagger weer enorm. Het punt is meer dat ik dat soort titels veelal links heb laten liggen. Van de onderstaande films had ik echter nog énige hoop dat er iets van gemaakt was, dus heb ik ze toch een kans gegeven. M.a.w.: de grote kijk-nou-maar-niet-ook-al-lijkt-het-nog-wat-lijst!

5: Mr. Bean’s Holiday

De korte filmpjes van Mr. Bean heb ik altijd kunnen waarderen. De eerste film, Bean, liet echter zien dat die formule niet werkt in een tijdspanne van anderhalf uur, maar toch probeerde men dat vorig jaar nog eens (en toch besloot ik deze ook weer te kijken). Natuurlijk heeft men best weer wat leuke grappen weten te bedenken, maar grotendeels sleept de film zich voort en moet je je best doen om hem tot het einde uit te zitten. Veel te weinig lach en geen inhoud, niet meer doen dus, Rowan Atkinson!

4. Ghost Rider

Ghost RiderEven dacht ik dat de titel sloeg op deze stap in de carrière van Nicolas Cage, maar die heeft al vaker spookgereden met andere missers. Niets nieuws onder de zon dus. Leuke computereffecten en geluid, maar veel te veel nadruk op de vorm. Inhoudelijk zwak, slecht acteerwerk, alleen geschikt voor enorme fans van de strip waarvan de film is afgeleid. En dan alleen fans die tegen een stootje kunnen.

3. Evan Almighty

Het is bekend dat vervolgfilms meestal minder goed zijn dan het origineel. Dat betekent niet dat je als maker al van die gedachte moet uitgaan. Dat lijkt wel het geval bij Evan Almighty, waar men miljoenen dollars in de special effects pompte, maar vergat om een fatsoenlijk verhaal te maken en leuke grappen te bedenken. Als je Bruce Almighty leuk vond, doe jezelf een plezier en laat dit vervolg links liggen.

2. Highlander: The Source

Ik stel het op prijs als ik na een half uur in elk geval een klein idee heb van waar een film over gaat. Bij deze film was ik kansloos: wat bij elkaar gegooide scenes en vooral veel semi-artistieke shots van hoofdrolspeler Adrian Paul waren mijn deel. De aanwezigheid van de Nederlandse actrice Thekla Reuten kon de boel ook niet redden. Totale chaos en een gebrek aan filmische kwaliteit maken van Highlander: The Source een ware mislukking. Het positieve aan deze film is dat hij nog goed afsteekt bij de nummer 1 in dit lijstje.

1. Epic Movie

Epic Disaster was de enige juiste naam geweest voor deze draak van een film. Dit is het resultaat als enkele producenten denken dat ze even makkelijk geld kunnen scoren door 100 films te ‘parodiëren’ en dat allemaal door elkaar te mixen. Wie high genoeg is om te kunnen lachen om Epic Movie zou direct de afkickkliniek in moeten. Ik hoop voor de acteurs dat ze een dikke cheque hebben ontvangen die deze rode vlek op hun cv nog enigszins goedmaakt. Met afstand de slechtste film van 2007 en ik vrees nu al van dit decennium.

Rubriek: Films en DVD

3 Reacties op “De 5 slechtste films van 2007”

Reageer zelf

Ik heb Evan Almighty gezien en ik vond het eigenlijk nog best een vermakelijke film. Inderdaad niet zo goed als het origineel, maar zeker goed genoeg om de zaterdag avond mee te vullen. Ik denk dat er wel ergere films zijn gemaakt dit jaar…

Hij was uit te kijken, en dat kun je waarschijnlijk niet zeggen van veel slechte films die ik niet gezien heb. Maar ja, die kan ik dan weer niet in deze lijst noemen 😉