6 Feb
2008

Filmpremieres van 6 en 7 februari 2008

Vanaf vandaag wordt de maandelijkse rubriek op Lurven.nl, de leukste filmpremières van…, een wekelijkse rubriek. Iedere week krijg je hier de selectie van Lurven.nl te zien uit de films die dan in première gaan. Deze week komen direct vier films aan bod.

6 februari: Alvin and the Chipmunks

In een ver verleden was op een van de commerciële Engelse zenders die de Nederlandse huishoudens binnendrongen een wat vreemde tekenfilmserie te zien, genaamd Alvin and the Chipmunks. Deze serie ging over drie pratende, uit de kluiten gewassen eekhoorns die truitjes droegen en bovenal konden zingen. Alvin and the ChipmunksZe woonden in huis bij ene Dave en beleefden het ene avontuur na het andere. Het meest memorabel aan de serie waren de hoge piepstemmetjes van deze eekhoorns. Nu is Alvin and the Chipmunks omgetoverd tot een normale film met computergeanimeerde eekhoorns. Ik kan niet zeggen dat ik het vroeger echt een goede serie vond, maar wellicht weet men de film met de huidige middelen dat niveau te laten ontstijgen.

7 februari: The Mist

Regisseur Frank Darabont, bekend van The Shawshank Redemption en The Green Mile, brengt ons een nieuwe horrorfilm: The Mist. Deze thriller is er zoeen waarin een groepje mensen een aanval van nogal rare wezens moet zien te overleven. Het wordt interessant om te zien wat een regisseur als Darabont van een dergelijke horrorfilm weet te maken.

7 februari: Juno
De carrière van de jonge actrice Ellen Page ontwikkelt zich in hoog tempo. Waar ze in de serie ReGenesis nog een vrij kleine rol had, mocht ze in Hard Candy de hoofdrol vervullen en dat deed ze uitstekend. Het leverde haar o.a. een rol in X-men 3: The Last Stand op. Nu speelt ze in Juno de titelrol. Dit komische drama draait om een zwanger tienermeisje met een onalledaags karakter.

7 februari: Things We Lost in the Fire

Een drama van de hand van de internationaal nog niet zo bekende Deense regisseur Susanne Bier. De cast kent flinke namen als Benicio del Toro, David Duchovny, Halle Berry en Alison Lohman. In dit gevoelige drama gaat een man met problemen bij de weduwe van zijn beste vriend wonen. Zijn leven en dat van de familie gaan elkaar sterk beïnvloeden.

Overigen

Ook in premiere deze week:

Rubriek: Films en DVD

Reageren is momenteel niet mogelijk.