13 Feb
2008

Filmpremieres van 14 februari 2008

Asterix En De Olympische Spelen

Als het werkt, maak je er toch gewoon nog eentje? Dat dachten de makers van de Astérix-films ook. We hebben het hier dan over de niet-getekende films. De oude Astérix-acteur is eruit gebonjourd en vervangen door Clovis Cornillac, terwijl Gérard Depardieu wel weer Obélix mag spelen. Ik weet niet of hele volksstammen nu wel zitten te wachten op deze derde film, maar de fans zullen er ongetwijfeld voor in de rij staan.

Jumper

JumperDoug Liman regisseert niet enorm veel films, maar als hij het doet, doet hij het meestal meteen goed. Zo kwamen de films Go, Mr. & Mrs. Smith en The Bourne Identity van zijn hand. Vandaar dat we best hoge verwachtingen mogen hebben van zijn nieuwste film Jumper. De titel suggereert misschien dat de hele film zich afspeelt op de rand van het dak van een wolkenkrabber, maar niets is minder waar. Het is een avonturistische thriller over een man die zichzelf kan teleporteren.

Alibi

Het comedygenre is in Nederland niet bepaald een topper, maar men blijft het in elk geval proberen. Verbazingwekkend genoeg denken sommigen dat in een comedy Georgina Verbaan thuishoort, maar dat terzijde. Alibi gaat over een leugenaar die een bedrijf inhuurt dat handelt in alibi’s. Van een regisseur (Johan Nijenhuis) die titels als Volle Maan, Costa! en een reeks Zoop-films op zijn naam heeft staan, hoef je geen hoogvlieger te verwachten, maar wij laten ons natuurlijk graag verrassen.

August Rush

Na zijn succesvolle rollen in Finding Neverland en Charlie and the Chocolate Factory is de jonge Freddie Highmore hard op weg om een gewilde acteur te worden. In August Rush speelt hij een musicaal wonderkind dat middels zijn muziek zijn ouders wil achterhalen. De film straalt aan alle kanten ‘feel good’ uit, maar als dat goed uitgevoerd wordt, is daarmee niets mis op zijn tijd. Leuk weetje: dat de film op 14 februari in première gaat valt goed samen met de verjaardag van de hoofdrolspeler op Valentijnsdag.

Mr. Woodcock

Het onderwerp van deze film is best geschikt voor een leuke comedy, maar de vraag is van welk niveau Mr. Woodcock zal zijn. Als je al weet dat het mogelijk een slappe comedy betreft, belooft zo’n naam in de titel niet veel goeds. Sean William Scott, vooral bekend van dat soort comedies zoals American Pie, speelt een jongeman die zijn moeder ervan wil weerhouden om met de gymleraar-from-hell te trouwen. De kwaliteit van de film zal vooral afhangen van Billy Bob Thornton als diezelfde gymleraar. Susan Sarandon speelt de moeder in kwestie.

The Water Horse

Een familiefilm met een thema dat zeker kan werken. Een jongetje vindt een ei waaruit een zeer bijzonder wezen kruipt. De film speelt zich af in Schotland en bulkt van de mooie omgevingen. Verder wordt het wezen in kwestie met de computer geanimeerd, zoals tegenwoordig vaker in films gebeurt. Deze effecten zien er goed uit, dus mocht het verhaal nou toch tegenvallen, dan heeft in elk geval het oog wat.

No Country for Old Men

No country for old menWat mij betreft het pronkstuk van deze premièreweek: de nieuwste film van de Coen Brothers. Deze heren zijn zeer succesvol in de filmwereld met titels als Fargo, O Brother, Where Art Thou, Barton Fink, The Big Lebowski en Intolerable Cruelty. Wanneer zij een nieuwe film uitbrengen, gaan filmliefhebbers op het puntje van hun stoel zitten. Hun films kun je echter het beste kijken zonder enige kennis van het verhaal, dus zal ik over No Country for Old Men inhoudelijk niets zeggen. De uiterst lovende woorden die over deze misdaadfilm uitgestrooid worden zouden echter genoeg moeten zeggen: ga hem gewoon kijken.

Overige films

Ook in première deze week:

  • Stellet Licht (Silent Light)
  • The Fox and the Child
Rubriek: Films en DVD

Reageren is momenteel niet mogelijk.