30 Jun
2006

Korte animatie: The Dirdy Birdy (USA, 1994)

Het is niet mijn bedoeling om deze site te veranderen in een linkdump, maar héél soms verdient een link zijn eigen artikel. The Dirdy Birdy is een animatiefilmpje van viereneenhalve minuut, dat al in 1994 gemaakt is en destijds o.a. een aantal keer op MTV is vertoond. Geen suffe goedkope made-for-internet flashrotzooi dus, maar kwaliteitsanimatie met een budget.

The Dirdy Birdy, een briljante animatie.

Destijds leverde het filmpje me al een hevige lachbui op en nu ik het ruim tien jaar later terugzie is dat niet anders. The Dirdy Birdy is briljant in al zijn eenvoud. Het draait om een kat die op een tak van zijn rust zit te genieten en een vogeltje dat op een wat ongebruikelijke wijze zijn liefde voor de kat komt uiten. Aan dit filmpje klopt simpelweg alles: de dolkomische grappen, de droge, gedetailleerde tekenstijl, de geluidseffecten en de muziek vormen een harmonisch geheel dat weinig mensen zullen kunnen weerstaan.

Ik ben herenigd met deze oude liefde van mij dankzij de voortaan door mij verafgode Capone van het Filmtotaal Forum. Zonder het filmpje te kennen wist hij zowel de titel als de link op basis van mijn omschrijving uit de diepste krochten van het internet tevoorschijn te toveren.

Klik hier of op het plaatje om het filmpje te bekijken. (Lang leve de vluchtigheid van het internet: de eerste link was na een paar dagen al verdwenen. Gelukkig is het filmpje te vinden onder deze nieuwe.)

4 Reacties op “Korte animatie: The Dirdy Birdy (USA, 1994)”

Reageer zelf

Hehe! Ik voel me vereerd! En het filmpje is inderdaad erg leuk!

Tsja, die kan ik me inderdaad nog wel herinneren. Alleen lieten ze vaak alleen het eerste stuk zien, tot en met de schoen. Daarna werd het filmpje afgekapt. Leuk om het weer eens terug te zien. Leve het internet!

http://video.google.nl/videoplay?docid=-8338750355534977387

Hier de volledige 7:14 durende versie,in ook nog eens betere kwaliteit.

Bedankt voor die link, mier!