15 Apr
2008

Recensie tv-serie: Lipstick Jungle (USA)

Lurven.nl bespreekt nieuwe televisieseries van dit seizoen. Voorlopig zijn deze alleen te zien op de Amerikaanse televisie, maar wel te downloaden via torrents en nieuwsservers.

Het verhaal

Carrièremannen of -vrouwen zijn blijkbaar erg populair tegenwoordig als onderwerp voor een televisieserie. Eerder kon je al lezen over de series Big Shots en Cashmere Mafia, nu is er Lipstick Jungle in deze categorie.

Lipstick JungleHet is natuurlijk een thema dat veel mensen aanspreekt: hoe combineer je je relatie met je drukke carrière? Als er dan drie series in één seizoen op de buis komen die thematisch zo dicht bij elkaar liggen, ga je als vanzelf vergelijken. Qua verhaal springt Lipstick Jungle er niet bovenuit: je moet als kijker maar net affiniteit voelen met de levens van de personages. Als dat niet het geval is, heb je waarschijnlijk al weinig reden om te blijven kijken.

De drie vrouwen worstelen met hun carrières. Ze hebben een zakelijke positie in de wereld van glamour. Misschien is het de bedoeling dat ook dat element de kijker extra aantrekt, mij doet het niet zoveel in de vorm die we te zien krijgen. Daarnaast is hun privéleven, net als in beide andere genoemde series, op zijn minst woelig te noemen. De nadruk ligt daarbij op relaties en liefde.

Personages

Een serie met deze opzet staat of valt met de personages. Als die de kijker niet boeien, haakt hij al gauw af. In Lipstick Jungle kan ik weinig aan de personages ontdekken dat de serie origineel of boeiend maakt. Als de makers een serie wilden met alledaagse privéproblemen, dan is dat ze in elk geval aardig gelukt.

Conclusies

Lipstick Jungle is in feite niets bijzonders, zeker als je beschouwt dat met Cashmere Mafia en Big Shots al vergelijkbare series zijn gestart die evenmin uitermate boeiend waren. Een dramaseries zonder opvallende of bovenmatig interessante personages maakt bij voorbaat weinig kans.

Wanneer je met name Cashmere Mafia goed te pruimen vindt, kun je eens een kijkje nemen bij Lipstick Jungle. De meeste mensen zullen waarschijnlijk echter geen boodschap hebben aan deze dertien-in-een-dozijnserie.

IMDB: Lipstick Jungle
TVRage: Lipstick Jungle
Genre: Drama
Cast: Brooke Shields, Kim Raver, Lindsay Price
Looptijd: 42 minuten

Rubriek: TV

Reageren is momenteel niet mogelijk.