3 May
2008

7 tips om voetbalkennis te faken

Je kent het wel: opeens zit je in een gezelschap dat alleen maar over voetbal praat, of je wordt een keer meegesleurd naar een voetbalwedstrijd. Je hebt geen benul van de spelregels; hoe zorg je dat je toch mee kunt praten over voetbal? Dankzij deze tips weet je in twee minuten alles van voetbal, in elk geval kun je het voortaan faken.

 1. Kraak de bondscoach af. Het bekende gezegde is dat Nederland 16 miljoen bondscoaches heeft, m.a.w. iedereen denkt het zelf beter te weten. Sluit je hier dus bij aan: roep gerust dat de verdediging lek is en het spel niet aanvallend genoeg is. Dit klopt al 20 jaar, dus voorlopig zit je hiermee wel veilig.
 2. VoetbalHoud een voorraadje echte voetbaltermen paraat en gooi er zoveel mogelijk door je verhaal heen. Bijvoorbeeld: “Die elleboogstoot stond buitenspel, dat zag je duidelijk. Hij viel over zijn eentweetje tegen die schwalbe aan, anders had dat stomme puntertje achter hem hands gemaakt!” Ook al begrijpt niemand er wat van, waarschijnlijk denken ze dat je de nieuwe Johan Cruijff bent.
 3. Voetbal zit vol seksueel klinkende referenties: diepgaan, naar binnen knijpen, in de rug dekken, penetreren, kutbal, erop en erover, genaaid worden door de scheids etc. Kortom: gooi er een seksuele term doorheen in een gesprek over voetbal en de kans is groot dat je goed zit.
 4. Praten over voetbal klinkt ook heel culinair: denk aan de woensdagse hakbal, de steakpass, de rondo en natuurlijk het populaire voorgerecht catenaccio. Houd dus een kookboek bij de hand als je over voetbal meepraat!
 5. Scheld op de scheidsrechter. Dit is onder voetbalfans een geliefde bezigheid, waarmee je je altijd populair maakt bij je gesprekspartner. Zorg dat je de scheidsrechter bij voorkeur uitmaakt voor:

  – visueel minder bedeelde (blinde, brillendrager)
  – geestelijk minder bedeelde (sukkel, mafkees, vriend van de tegenpartij)
  – dieren (hond) of delen van dieren (hondenpenis)
  – geslachtsdelen zonder dieren eraan (penis, vaginascheidsrechter)

 6. Laat nooit merken dat je niet weet wat buitenspel is: als je die spelregel niet kent, is dat namelijk dé manier om leken te spotten. Roep voor de zekerheid bij elke goal dat het buitenspel was, er is altijd wel iemand die dat vindt. Als een doelpunt afgekeurd wordt, roep je daarentegen: “Scheids, blinde koe, dat was geen buitenspel!” Hiermee scoor je bonuspunten, omdat je de arbiter met een visueel minder bedeelde én een dier vergelijkt.
 7. De gouden tip: roep luid: “Ajax was weer niets de vorige wedstrijd!” Hiermee zit je altijd goed. Tegenstanders van Ajax zijn het altijd met je eens, en ook als Ajax wél goed speelt moet het van de Ajax-supporters zelf nóg beter.

Met deze tips hoef je de spelregels niet te leren. Heb je nog andere tips? Laat het weten in de reacties.

Rubriek: Algemeen, Voetbal

5 Reacties op “7 tips om voetbalkennis te faken”

Reageer zelf

Mmm, dit print ik even uit en neem ik voortaan mee. Altijd handig om te voorschijn te halen als er weer eens over vetbal gepraat wordt 🙂

Scarabeast

Geniaal hoor xD
echt geweldig xD
Hiermee scoor je bonuspunten, omdat je de arbiter met een visueel minder bedeelde én een dier vergelijkt.
ff doorsturen =P

Ken de naam van een speler. Het hoeven er maar drie te zijn, dat is namelijk ook een manier om de leken te sporten.